Will Tura krijgt standbeeld in Veurne als verjaardagscadeau

Vlnr. burgemeester Peter Roose, Will Tura, schepen Celine Mouton en kunstenaar Georges Schelstraete. © MVO
Redactie KW

In Veurne wordt op 2 augustus een standbeeld van ereburger Will Tura onthuld naar aanleiding van zijn 80ste verjaardag. Door de coronamaatregelen wordt de verjaardag gevierd met een kleinschalige ceremonie en een vuurwerk met een beperkt aantal toeschouwers

De 80ste verjaardag van de keizer van het lichte Vlaamse lied wordt in Veurne gevierd met de inhuldiging van een standbeeld van de zanger. “Hoe het standbeeld er precies zal uitzien, houden we nog geheim tot de onthulling”, vertelt Roose.

Anders dan bij de 75ste verjaardag van de zanger wordt er deze keer geen groot volksfeest en concert gehouden. Toen werd nog een concert gehouden op de Grote Markt van Veurne met zo’n 8.000 fans.

Bij de onthulling van het standbeeld wordt een kleine ceremonie gehouden met 200 genodigden. Die ceremonie is te volgen op groot scherm op de Grote Markt, waar ook een beperkt aantal mensen is toegelaten. ‘s Avonds is er een vuurwerk voorzien met muziek van Will Tura. “Ook daar is een beperkt publiek toegelaten en moeten de mensen blijven zitten.”

Ook Radio 2 en Eén zetten op 2 augustus de jarige zanger in de bloemetjes. In het radioprogramma “Tura 80” blikken ze samen met de zanger terug op zijn leven en carrière. De uitzending is live te volgen via de Radio 2-app en op Eén. ‘s Avonds wordt de documentaire “Hoop doet leven” van Dominique Deruddere uitgezonden op Eén. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier