Wie zich laat vaccineren, maakt kans op vijf dagen extra vakantie

Als 70 procent van de personeelsleden zich laat vaccineren, wordt er een 'vakantie-tombola' gehouden. © (foto JCR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Motena Roeselare, het vroegere Zorgbedrijf, pakt uit met een opvallend initiatief voor het personeel om zich te laten vaccineren. Als minstens 70 procent zich laat vaccineren, verloten ze vijf dagen extra vakantie.

“In tal van organisaties start men – naar jaarlijkse traditie- met de campagne voor de griepvaccinaties”, vertelt Motena-voorzitter Bart Wenes. “In vele organisaties wordt dit al gratis aangeboden aan de medewerkers. Dit is ook het geval in het Zorgbedrijf Roeselare, nu Motena.”

“Samen met de Preventiedienst worden inspanningen geleverd om de méér dan 800 personeelsleden te vaccineren, vele van hen komen ook dagelijks in contact met kinderen, met ouderen en bewoners van onze woon-zorgcentra.”

Vorig jaar werden de personeelsleden gestimuleerd met onder andere cadeaubonnen, maar dit had slechts een lichte stijging in het aantal gevaccineerden. Slechts 54 procent liet zich vaccineren. Dat percentage moet omhoog, dus pakken ze nu met een opvallend initiatief uit. Als ze een vaccinatiegraad van 70 procent behalen, wordt er via een onschuldige kinderhand iemand uitgeloot die vijf dagen extra vakantie krijgt in 2020.

“Zo’n cadeau ‘kost’ de werkgever aan aardig centje, maar weegt niet op tegen de ‘winst’ door minder ziektedagen bij de werknemers ten gevolge van de massale vaccinatie. En we creëren een gezond-veiliger omgeving voor onze klanten (kinderen en ouderen), met een lagere besmettingsrisico voor hen.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier