Wie verovert het laatste vakje op het Kortrijkse Monopolybord?

© gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Sinds bekend raakte dat Kortrijk een eigen versie van het bekende gezelschapsspel Monopoly krijgt, barstte er een ware strijd los op sociale media. Er is immers nog een vrij vakje op het bord. Kortrijkzanen mogen zelf stemmen welke organisatie of welk gebouw ze daar terecht willen zien komen. De Tinekesfeesten in Heule staan voorlopig op de eerste plaats.

Eerder deze week raakte bekend dat er een Monopoly editie van Kortrijk komt. Het spel zal beschikbaar zijn tegen de feestdagen van 2020, maar kan wel nu al besteld worden.

Nek aan nek

De makers lieten een vakje blanco, waarop de Kortrijkzaan kan stemmen. Die stemming loopt alvast waanzinnig hard. “We trappen een open deur in als we zeggen dat het project leeft in Kortrijk”, klinkt het enthousiast bij de makers. Verschillende organisaties voorden al campagne via sociale media.

Enkele uren na de opening van de poll stond het Guldensporenstadion van KV Kortrijk aan de leiding maar dat werd van de troon gestoten in de loop van woensdag. De organisatie van de Tinekesfeesten riep zijn volgers via sociale media massaal op om te stemmen en met succes. “Vandaag tellen we reeds 3.300 stemmen. De voorlopige leidersplaats gaat naar De Tinekesfeesten.”

Het zilver is voorlopig voor het Guldensporenstadion en op de derde plek vinden we de Sinksenfeesten. Net naast het voorlopige podium is Parc Saint-Georges te zien met een klein verschil tegenover de Sinksenfeesten. Het Marktplein van Kooigem sluit de top vijf. De andere kandidaten zijn: PERPLX, monument De Sjouwer, het Hof van Rollegem, sportcampus De Lange Munte, OC De Troubadour, en de Sint-Amanduskerk in Bellegem.

Stemmen kan nog tot maandag 6 juli via www.MONOPOLYKORTRIJK.be. De uitslag wordt bekend gemaakt op dinsdag 7 juli. Een spel bestellen kan via dezelfde website en kost je 50 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier