Wie gaat met de Gouden Appels aan de haal in Lichtervelde?

Vorige vrijdag klonk de Lichterveldse jeugd samen op het nieuwe jaar in jeugdhuis De Keirse. © Kurt
Redactie KW

De Lichterveldse jeugdraad gaat in samenwerking met de jeugddienst al voor de derde keer op zoek naar Lichtervelds filmtalent tijdens het filmfestival. Deze derde editie vindt echter niet meer plaats in Cinema De Keizer, maar wel in OC De Schouw. In diverse categorieën vallen Gouden Appels te verdienen.

Vorige vrijdag klonk de Lichterveldse jeugd nog gezamenlijk op het nieuwe jaar in jeugdhuis De Keirse. Intussen maakt het zich ook al op voor de derde editie van het filmfestival op zondag 19 april. De vorige edities van deze prestigieuze kortfilmprijzen vonden respectievelijk plaats in 2015 en 2017 in Cinema De Keizer. Dit jaar wordt het evenement georganiseerd in OC De Schouw in de Statiestraat.

De organisatie gaat wederom op zoek naar achtereenvolgens de beste kortfilm, de beste actrice, de beste acteur, de beste regie, het beste scenario, de beste blooper, de beste poster en ook dit jaar wordt er een publieksprijs uitgereikt. Deze wordt gekozen door de aanwezigen op het filmfestival. Wie een kans wil maken op een van deze prestigieuze prijzen, stuurt een kortfilm van 10 à 15 minuten in en dit voor 31 maart naar jeugd@lichtervelde.be of brengt deze binnen op de jeugddienst. Deelnemers dienen wel jonger te zijn dan 25 jaar. “Voorlopig zijn het vooral jeugdverenigingen die een film insturen, maar we hopen eigenlijk dat we ook eens een breder publiek kunnen bereiken en dat alle jeugdige mensen van Lichtervelde een film kunnen insturen”, stelt Miel Oosthuyse van de Lichterveldse jeugdraad.

(BV)

Wil je weten wie de Gouden Appels in de wacht sleept? Kom dan op zondag 19 april naar OC De Schouw. De deuren openen om 14 uur. Het einde is voorzien omstreeks 19 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier