Wevelgems zwembad blijft open tijdens de zomer! Met dank aan redders uit Wervik

Redactie KW

Met de hulp van stad Wervik kan het zwembad in de Vanackerestraat de hele zomer open blijven. Een mooie verrassing voor de inwoners die dit jaar genieten van Staycation.

Het was naar aanleiding van een vraag van Henk Louf (N-VA) tijdens de voorbije gemeenteraad dat schepen van sport Geert Breughe (CD&V) het blije nieuws kon melden. “Het is een traditie dat ons zwembad gedurende drie weken sluit in de zomer“, zegt schepen Breughe. “Dat was ook het plan, want onze redders – een knelpuntenberoep trouwens – en ander personeel hebben recht op hun jaarlijkse vakantie. Bovendien moeten we meer poetspersoneel inzetten, cabines en douches moeten voortdurend ontsmet worden. We maken van die vakantieperiode ook gebruik om de jaarlijkse onderhoudswerken uit te voeren. De omstandigheden laten echter toe dat we dit jaar ons zwembad kunnen openstellen.”

Die omstandigheden zijn, hoe kan het ook anders, de gevolgen van de coronacrisis. De zwemsport heeft lang op zijn honger moeten zitten, zwembaden kunnen pas terug open vanaf 1 juli. Tijdens de sluiting werden de onderhoudswerken al uitgevoerd, de sportdienst kreeg de gelegenheid en tijd om te anticiperen op een opening door het instellen van een reservatie- en signalisatiesysteem. Maar daarmee was het probleem van het personeel niet opgelost.

Wervikse redders

“Een meevaller, als je het zo mag noemen”, zegt schepen Breughe, “is dat het zwembad van Wervik gesloten blijft tot september omwille van infrastructuur redenen. De Wervikse redders die gedurende die periode dus tijdelijk zonder werk komen te zitten, nemen plaats op de reddersstoel in Wevelgem.”

Het nieuwe zwembad ‘De Zwemkom’ zal klaar zijn in februari 2021. Met dit nieuws krijgt het huidig Wevelgemse zwembad, voor het tegen de grond gaat in 2023, nog een lange zomer. En kan de thuisblijver genieten van een plons in het zwembad. Voor reservaties: www.wevelgem.be/webshop.

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier