Westendenaar zamelt 1.000 euro in voor mugheli

Brandweerspotter en fotograaf bij brandweerzone Westhoek Patrick Dumortier (29) uit Westende is er opnieuw in geslaagd om een cheque van 1.000 euro te overhandigen aan de Brugse vzw die de mugheli in de lucht houdt. Hij verkocht opnieuw badges en kleine brandweerspullen.

Patrick Dumortier organiseert al langer acties voor het goede doel.© JH
Patrick Dumortier organiseert al langer acties voor het goede doel.© JH

Het is intussen het vijfde jaar op rij dat Patrick een initiatief op poten zet om een donatie te kunnen doen aan de mugheli. “Dat blijft een project dat me na aan hart ligt en die het verschil kan maken in een mensenleven”, zegt Patrick.

“Omdat de vzw alle financiële steun kan gebruiken en ook afhankelijk is van giften blijf ik de actie op poten zetten. Net zoals de afgelopen jaren hebben we weer ons best gedaan en is het opnieuw gelukt om 1.000 euro op te halen. Dit jaar hebben we het met de badges, sleutelhangers en stickers iets anders aangepakt en hebben we ons meer gericht op de medische afdeling dan de voorbije jaren.”

Lees verder onder de foto

Patrick Dumortier verkocht onder meer badges, sleutelhangers en stickers.© JH
Patrick Dumortier verkocht onder meer badges, sleutelhangers en stickers.© JH

“Ik heb samen met Shwjan design gewerkt voor het ontwerp van de medische badges en, zoals de afgelopen jaren, met Niels De Ruyck voor de brandweerbadge. Voor de stickers heb ik contact opgenomen met BC graphics. Dankzij Ibadge ( waar de badges geproduceerd zijn, red. ) ben ik in contact gekomen met Lukas van crowdselling.”

“Via hem heb ik een site opgericht waar de mensen zonder probleem de badges konden bestellen. Dit zal ik zeker in de toekomst voor de volgende acties ook gebruiken. Door de coronacrisis kon ik deze keer de cheque niet persoonlijk gaan afgeven. Jammer, maar het bedrag werd intussen al gestort op hun rekening.” (JH)

Wie nog een badge, sticker of sleutelhanger wil kopen, kan terecht op https://crowdselling.eu/actie-2020-tvv-mug-heli/ .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.