West-Vlaanderen krijgt hoogste subsidies van Plattelandsfonds

Vlaams Volksvertegenwoordiger Wilfried Vandaele. (NV-A) © GF
Redactie KW

Uit cijfers van Vlaams Volksvertegenwoordiger Wilfried Vandaele (NV-A) blijkt dat West-Vlaanderen het grootste deel van de subsidies van het Plattelandsfonds krijgt.

Het fonds betaalde in 2014 ruim 8 miljoen euro uit. West-Vlaanderen pikt 40% van de middelen in, Antwerpen slechts 6%. In West-Vlaanderen kregen in 2014 20 gemeenten projecten goedgekeurd, voor een totaal bedrag van 3,2 miljoen euro. 12 gemeenten in Vlaams-Brabant kregen 1,8 miljoen. Limburg was met 7 gemeenten goed voor bijna 1,4 miljoen. 8 Oost-Vlaamse gemeenten incasseerden ruim 1 miljoen euro. 3 gemeenten in de provincie Antwerpen streken samen 0,5 miljoen euro op.

Wegenwerken

Bij koploper West-Vlaanderen hebben 23 van de 32 ingediende projecten ook te maken met wegenwerken. Slechts 1 project gaat over landbouw (in Poperinge) en 1 project over vrijwaren van open ruimte (eveneens Poperinge). Geen enkel project is gericht op natuur.

Het plattelandsfonds is bedoeld om subsidies te geven aan projecten die de leefbaarheid van het platteland moeten verbeteren. De middelen gaan echter vooral naar de aanleg van wegen.

(DS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.