Wekelijkse markt succesvol heropgestart in Oostkamp

De donderdagmarkt in Oostkamp kan terugblikken op een geslaagde heropstart © PH
Redactie KW

Alleen maar zonnige gezichten donderdagmorgen op de Oostkampse markt die vandaag weer na twee maanden mocht plaatsvinden.

De gemeente had een traject in één richting uitgestippeld vanaf de kant van het Pastorieplein langs de kerk naar het gemeenteplein. Verder zorgden de marktkramers zelf voor bordjes met waarschuwingen en ontsmettingsgel bij hun standplaats. De winkelende klanten volgden gedwee.

Het was zelfs een betere markt dan anders“, vertelt Peter van het bekende kraam met ‘echte Brugsche’ lookworsten, “Kan ook niet anders, met zo’n mooi weer en iedereen die thuis is omwille van de feestdag.”

Eenzelfde geluid bij kippenkraam Heindryckx waar de kippen aan het spit al een uur voor tijd uitverkocht waren. De late marktbezoekers moesten zich tevreden stellen met kippenborst, -vleugeltjes of -worst. “De mensen hebben ons gemist en wij hebben hen gemist”, stelt de zaakvoerder.

Uitverkocht

Sommige standhouders waren al voor één uur vertrokken, omdat ze uitverkocht waren. Ook bij het Smoothiekraam, de broodwaren van Diema’s en de fruit-en groentekramen zagen we gelukkige verkopers. “Zo mag het verder gaan”, vertellen ze in koor.

“Het was zowel voor het gemeentebestuur als voor de marktkramers een uitdaging om de markt volgens de coronamaatregelen te organiseren. De veiligheidsvoorschriften rond de fysieke afstand en de hygiënische maatregelen vroegen om constructief overleg en duidelijke acties voor zowel de marktkramers als de bezoekers”, aldus burgemeester Jan de Keyser.

“Het aantal marktkramers werd beperkt tot een twintigtal. De veilige afstand werd gegarandeerd en er waren brede wandelgangen voorzien. De marktkramers droegen mondmaskers en hadden de nodige ontsmettingsmiddelen voorzien. De markt mocht in deze fase nog geen ontmoetingsplaats zijn, maar wel een plek om producten en etenswaren aan te kopen. Dat is aardig gelukt. Opnieuw naar de markt kunnen gaan op donderdag heeft veel mensen blij gemaakt.” (PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier