Weergoden zijn Uitkerkse paarden- en huisdierenzegening gunstig gezind

Redactie KW

Onder de toren van de Sint-Amanduskerk in Uitkerke werd zondagvoormiddag de jaarlijkse paarden- en huisdierenzegening opnieuw druk bijgewoond. Deken Lieven Soetaert en zijn diakens zegenden er achtereenvolgens de landbouwpaarden, de koetsen, rijpaarden en pony’s, en tenslotte ook de huisdieren.

Die eeuwenoude traditie kende tot voor enkele jaren een sluimerend bestaan, maar de Sint-Isidoorvereniging en de Blankenbergse cultuurraad bliezen het gebeuren nieuw leven in. Alle viervoeters en hun baasjes verzamelden na de zondagsmis ter hoogte van de kerk, de dieren kregen nadien allemaal ook een stukje Sint-Hubertusbrood.

“Dit jaar al voor de vijfde keer, zijn we erin geslaagd om van de paardenzegening een echt evenement te maken. We zijn blij met de grote opkomst”, zei de Blankenbergse erfgoedschepen Philip Konings. Het jachthoornkorps Botermelck-La Garenne verleende het geheel extra cachet, ‘speaker’ van dienst was Dirk Decoster. Na de zegening kregen de deelnemers nog een gratis koffietje aangeboden in De Kerkewegel.

(WK – foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier