Water en Vuur verhuist naar fabriekspand met panoramisch uitzicht

Tijl De Vriendt en Gudrun Serruys met hun kinderen Zjof en Zanne poseren in het nieuwe pand. © KL
Redactie KW

Tijl De Vriendt (40) en Gudrun Serruys (43) heropenden op vrijdag 18 oktober hun restaurant Water en Vuur op de vierde verdieping van de vroegere veevoederfabriek De Polders in de Grote Dijk.

Het binnenvaartschip, 16 jaar lang de vaste stek van bootrestaurant Water en Vuur, staat intussen te koop. Tijl en Gudrun wonen al jaren in de oude veevoederfabriek, samen met hun twee kinderen. Van begin af aan wilden ze in dit gebouw op termijn een horecazaak vestigen. “Dat idee was er al van voor we met ons bootrestaurant Water en Vuur begonnen zijn”, vertelt chef-kok Tijl De Vriendt. “Ik had geen zin om heel mijn leven op dezelfde locatie te blijven en vond de tijd rijp voor een nieuw hoofdstuk. Ik ben al een kleine vijftien jaar bezig met dit project, waarvan de laatste drie, vier jaar heel intensief. Uiteindelijk hebben we onszelf wat meer tijd gegund om de verbouwingen in orde te krijgen en eerst het privégedeelte volledig afgewerkt.”

Troeven

Het prachtige uitzicht op Beerstblote, de centrale ligging en private parking bieden extra troeven voor Water en Vuur. “We hebben op de boot mooie momenten beleefd en er tot de laatste dag heel graag gewerkt. Maar hier hebben we een ruimere keuken en zoveel meer mogelijkheden. Er is plaats voor een vijftigtal mensen, die we nu meer ruimte en bewegingscomfort kunnen bieden. Mensen met fysieke beperkingen en rolstoelgebruikers konden we niet ontvangen in ons bootrestaurant. De nieuwe zaak is toegankelijk voor iedereen. Langs de Grote Dijk hebben we twee parkeerplaatsen voor mindervaliden, die met de lift probleemloos het restaurant kunnen bereiken. De grote parking aan de achterzijde kun je oprijden via de Oostendestraat.”

“Aan het concept en onze principes veranderen we niets. We proberen zo down mogelijk to earth te zijn en blijven trouw aan streek- en seizoensgebonden producten, onze eigen sappen en eerlijke producten, die ik vaak op een bijzondere manier presenteer. In het voorjaar 2020 openen we op de vijfde verdieping een tweede restaurantgedeelte en dakterras. De filmavonden zullen we zeker behouden en we willen graag weer meedoen aan Stad Onderstroom“, aldus Tijl.

(KL)

Info: open op vrijdagavond, zaterdag- en zondagmiddag en -avond. Op weekdagen voor groepen vanaf 15 personen mits reservatie, 051 51 15 11 of info@waterenvuur.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier