Waregemse Gordel steunt G-sport BC Waregem

fzefze
Redactie KW

Op woensdag 11 maart overhandigde Rik Verhaeghe, de voorzitter van vzw Waregemse Gordel, de nieuwe rackets aan de G-sporters van Badmintonclub Waregem.

Die afdeling werd begin september 2019 opgericht op vraag van Liesbeth Vanassche (42) en Dieter Callens (43), de ouders van Yline (18). Samen met het bestuur werd beslist om voor mensen met een beperking een eigen afdeling te creëren. Ook badmintonspelers Didier Marysse (41) en David D’Heygers (34) zijn tijdens de trainingen van de partij om de spelers te begeleiden.

Yline speelt ook mee bij de reguliere badmintonclub. “Of ze het leuk vindt om daarnaast nog mee te spelen met de G-sporters? Ja zeker, er zit hier ook helemaal geen druk achter”, aldus Liesbeth Vanassche en Dieter Callens. “We hebben hier ons eigen ritme. Wij kijken niet naar de beperkingen van onze sporters, maar naar de mogelijkheden. Er zijn hier trouwens verschillende spelers die bij beide spelen. Ze helpen de anderen echt bij hun spel. We leren ze ook te spelen met respect voor elkaar. Winnen is leuk, maar verliezen is onderdeel van het spel.”

Special Olympics

“Als iedereen er is, zijn we met acht spelers”, weet Liesbeth. “Maar iedereen is welkom! Vaak brengen ze een ouder of zus mee, dat helpt met het eerste contact. We zoeken nog naar spelers. We hebben ook de ambitie om in de toekomst met onze spelers te mikken op de Special Olympics.”

Het was dit jaar wat zoeken naar de juiste plaats en tijd volgens David D’Heygers. “Hier in de sportzaal van het VTI hebben we een leuke plek, maar het tijdstip hebben we moeten bijsturen. We starten nu een uurtje vroeger en spelen elke woensdag van 19.30 tot 21 uur.”

“Toen een van onze bestuursleden en badmintonspeler, Luc Delodder, ons een paar maanden geleden vertelde over dit initiatief waren wij meteen bereid hen te helpen”, zegt Rik Verhaeghe. Het initiatief is geen concurrentie van Somival. “Wij bieden iets aan wat zij niet doen”, meent Didier Marysse. “We zijn ook volop bezig via scholen en instellingen om leden aan te trekken. Daarnaast gaan we ook een opendeurdag organiseren om wat bekendheid te creëren. De infofolder werd door de G-sporters zelf samengesteld.” (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier