Wandel- en fietsroutes gebundeld in twee nieuwe folders

"We hebben het gevoel dat wandelen en fietsen ook in de komende maanden een favoriete bezigheid zal blijven", denkt schepen Pietro Iacopucci. © PPW
Redactie KW

De toeristische dienst beschikt over vernieuwde wandel- en fietsinformatie voor de centrum- en deelgemeenten. De bestaande kaarten werden in een nieuw kleedje gestoken en nieuwe folders werden aangemaakt.

“Naast een visuele opfrissing zijn er ook inhoudelijke wijzigingen aangebracht”, vertelt schepen van Toerisme en Feestelijkheden Pietro Iacopucci. “Zo zijn nu ook de hippowarfietsroute en Briek Schottewandeling opgenomen in het bestaande aanbod. Het gaat in totaal om tien wandelingen en zes fietsroutes. Ze leiden langs de gezellige groene plekjes, trage wegen, unieke hoeves en historische gebouwen in de centrum- en deelgemeenten.”

De tien wandelingen werden thematisch gebundeld: Oude Spoorweg (3,5 km), Bengel (4,5 km), Waterhoek (4 km), Kerkwegels (5 km), Radio 2 (6 of 13,5 km), Op de grens van West en Oost (7,5 km), Tienduizend stappen (7,5 km), Vierbeken 7,5 of 11,5 km), Moniken (8 km) en Briek Schotte (11 km). De fietsroutes zijn Vlas (15 km), Transport door de eeuwen heen (25 km), Tussen Zavelput en Spoorwegberm (28 km), De Taeye (30 km), Hoeven (34 km) en Hippowar (23 of 37 km).

Favoriete bezigheid

De kaarten en folders waren al klaar bij het uitbreken van de coronacrisis. “We hebben er met het stadsbestuur bewust voor gekozen om deze herdruk niet onmiddellijk te promoten“, verduidelijkt Pietro Iacopucci. “Zeker in het begin van de crisis moest iedereen in zijn kot blijven. Het was dan ook niet raadzaam om dan uit te pakken met fietsen en wandelen. Nu kan en mag het weer en willen we deze publicaties volop aanprijzen. We hebben het gevoel dat wandelen en fietsen ook in de komende maanden een favoriete bezigheid zal blijven.” (PPW)

Info: de kaarten en folders zijn gratis te krijgen in de stadswinkel of op www.waregem.be/wandelen-en-fietsen en via www.routeyou.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier