Vuurfeest De Panne was een absolute voltreffer

© MVP
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Het jaarlijkse Vuurfeest in De Panne zaterdagavond was een absolute voltreffer. Geen Plopsafile deze keer, maar wel een Vuurfeestfile rond de Vijvers Markey op de piekmomenten. Maar dat namen de duizenden bezoekers er graag bij, want voor geen geld wilden ze die magische en warme sfeer met verrassende vuuracts missen, de knisperende vlammetjes van de kampvuren, de leuke workshops voor kinderen, de bijzondere muzikale omlijsting vanop het water.

Als sardientjes in een blik propten de bezoekers zich in de toeristische pendeltreintjes die tot tegen middernacht over en weer reden tussen de site van de Vijvers Markey in Adinkerke en de Markt in hartje De Panne. De wandelpaden rond de vijvers waren feeëriek verlicht met fakkels, vuurkorven en sfeervol verlichte reuzenbloemen. Op de vijvers zorgden ‘vuureilandjes’ al meteen voor een hartverwarmende sfeer. Daar droegen ook Imperior de Percussion hun steentje toe bij, met hun ophitsende percussiewerk en de didgeridoo van Peter Paelinck.

Vuurfeest De Panne was een absolute voltreffer
© MVP

De ondeugende Keteltrollen fascineerden vooral het jonge volkje met hun vreemde machine, net als de vuurspuwers die met hun bizarre turbostoof het publiek bij hun act betrokken. Ron Jaluaï toerde met zijn zeepbellenkar over de site en liet de omstaanders af en toe opschrikken met reusachtige vuursaldo’s. Nila Hoop, Jules Tingles en Arjuna hadden alle kinderen in hun ban: in hun gekke karretje zat ‘Wensenstof’ waarmee kinderen hun wensen konden laten opflakkeren in het schijnsel van hun vuurfakkels.

MVP
MVP

Khalid overschouwde de menigte vanop zijn prehistorische dromedaris, die ook wel een beetje op een draak leek en knorgeluidjes maakte. Stoere jongetjes en meisjes waagden zich aan een aaitje, maar de allerkleinsten bekeken dat gekke beest toch wat argwanend. Veel leuker vonden ze de workshop ‘Licht in de Duisternis’ waar ze zelf dompelkaarsjes mochten maken. De workshop ‘Avontuurlijk – Natuurlijk’ was helemaal een schot in de roos. Daar mochten ze zelf broodjes kneden van de grote deegbol.

Vuurfeest De Panne was een absolute voltreffer
© MVP

Zo’n broodje gevuld met een worstje en zelf gebakken op een heus kampvuur of een boterham met appel en rozijntjes smaakte overheerlijk! Ook de Zeescouts hadden een cosy corner gemaakt met een kampvuur en strobalen rond de bar die ze elk jaar bemannen. Enkele lokale handelaars zorgden voor een hapje en een drankje, waarbij vooral de broodjes met ter plekke gerookte zalm helemaal in het plaatje pasten.

Vuurfeest De Panne was een absolute voltreffer

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier