Vrolijke muziek voor inwoners van de Seizoenswijk in donkere tijden

Kuurnenaar Bart d'Haeyere probeert met zijn mobiele discobar wat positiviteit te brengen. © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De inwoners van de Seizoenswijk genieten al enkele dagen, in de vooravond, van snuifjes muziek die overal weerklinken. Het zijn niet de klanken van een buitenaards ras dat onze planeet wil veroveren maar het werk van Kuurnenaar Bart d’Haeyere (46). Met zijn mobiele discobar probeert hij wat positiviteit te brengen in donkere tijden.

Het is haast onmogelijk om eraan te weerstaan maar wanneer Monty Python’s ‘Always look on the bright side of life’ door de luidsprekers galmt, dan fluit iedereen mee. Het was die guitige insteek die voor Bart de aanzet was om met zijn actie van start te gaan. “Mensen weten op dit ogenblik niet goed hoe ze de coronasituatie moeten inschatten,” klinkt het. “We moeten thuis blijven en iedereen stelt zich vragen. Gaan we nog kunnen genieten van het leven? Hoe gaat het allemaal verder eenmaal de crisis is bedwongen? Dus vanzelfsprekend ebt de positiviteit beetje per beetje weg. Her en der zag ik dat mensen, door middel van muziek, wat weerwerk probeerden te bieden en ik was meteen verkocht.”

Veilige afstand

Samen met een knoert van een speaker en een aangepaste playlist, neem Bart iedere avond post op het centrale plein van de wijk. “Klassiekers zoals ‘Casser la Voix’ of ‘Ik hou van U’ zitten er sowieso in. Alleen voor die laatste hebben we de tekst toch wel wat actueler gemaakt door te zingen van ‘geef me geen kus’, kwestie om toch veilig te blijven hé!” Grappend vermeld de Kuurnenaar er wel bij dat de nodige voorzorgsmaatregelen van kracht blijven. “Ik sta er alleen en ik nodig iedereen uit om ook te gaan zingen maar blijf op een veilige afstand van elkaar en ga er zeker geen groepsgebeuren van maken.” Ook deze avond is Bart opnieuw op post. Wat zijn playlist zal worden, blijft een groot mysterie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier