‘Vrolijk Gezond’-actie toont noodzaak gezonde en vernieuwende voeding: “Voedselkeuze volgens bloedgroep”

Hilde Demurie aan haar wijngaard in Tiegem. © GV
Gerda Verbeke

Afgelopen woensdag was een primeur voor voedingsconsultent en orthomoleculair therapeut Hilde Demurie (55) uit Tiegem. De menu die zij samenstelde op basis van een vlotte spijsvertering werd een eerste keer aangeboden in Brasserie Royale in Kortrijk. “Ik wil ook andere restauranthouders bereiken die begaan zijn met de gezondheid van mensen”, klinkt Hilde Demurie gedreven.

Omdat veel mensen na een restaurantbezoek zich moe voelen en spijsverteringsproblemen hebben, is het Hilde Demurie haar wens om haar voedingsadvies te laten doordringen in restaurants. “Ik ben met een lekkere menu naar Brasserie Royale gestapt en zij gingen onmiddellijk akkoord om dit te serveren”, aldus Hilde. “Mijn betrachting is om met mijn ‘vrolijk gezond!’-actie ook andere restaurants te stimuleren om beter samengestelde én smaakvolle gerechten voor te schotelen zodat de mensen ‘Vrolijk Gezond!’ van tafel stappen. Het is niet gebaseerd op een bepaald dieet, maar samengesteld op basis van de spijsvertering die samenhangt met het bloedgroeptype.”

Belang van verteren

“De maaltijden die ik samenstel zijn gebaseerd op drie pijlers. Tachtig procent groenten en twintig procent van de rest is de eerste pijler, vervolgens koolhydraatrijke voeding niet samen combineren met eiwitrijke voeding in dezelfde maaltijd én een juiste voedselkeuze volgens de bloedgroep. Daarbij is het bijvoorbeeld beter om wijn dan water bij de maaltijd (lunch of diner) te consumeren omdat dit de spijsvertering ten goede komt. Ook is soep géén aanrader om voor de warme maaltijd te drinken. De grote winst die hieruit te halen valt, is een hoop bruisende energie. Door middel van de juiste voeding en kennis over hoe in het leven te staan, kunnen de meeste welvaartsziekten zoals o.a. depressie en burn-out, de kop ingedrukt worden. Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat voeding die de mens krachtiger maakt, haar weg vindt naar de consument. Nu eten we ons massaal ziek. Momenteel zijn er al zo’n 1600 diëtisten wereldwijd die mij volgen en het idee mee onderschrijven dat er niet moet gegeten worden op basis van calorieën maar op basis van een smaakvolle en verteerbare samenstelling”, benadrukt Hilde.

Geklaarde boter

“Zo ben ik recent begonnen om met voedingsbedrijven samen te werken om gezonde voeding met clean label op de markt te brengen”, vervolgt Hilde.

Brasserie Royale biedt als eerste beter samengestelde én smaakvolle menu’s aan, onder Vrolijk Gezond

“Mijn eerste product is geklaarde boter of ghee genaamd. Dit is te vinden in de Colruyt en de Bio-planet onder het huismerk ‘Boni’. Wat veel mensen niet weten is dat betere boter/vetten onze cellen helpt gezond te houden. Op mijn website wil ik ook werk maken van het groeperen en in de kijker zetten van bedrijven die produceren onder een clean label.

Lekker en gezond

Ook met een grote speler op de markt zijn er onderhandelingen bezig over een bepaald voedingsmiddel. “Het is noodzakelijk om kinderen preventief voor gezonde en lekkere voeding te laten kiezen”, benadrukt de voedingsconsulente. “Momenteel zijn er reeds een zestal bedrijven bezig met het uitvoeren van testen om voedingsmiddelen onder het label ‘Vrolijk Gezond!’ of ‘Happy Healthy!’ te produceren (afhankelijk voor welk een land het voedingsmiddel dient), het zal een herkenbaar logo zijn dat de consument gemakkelijker maakt om voor cleane producten te kiezen.”

Meer info is te vinden via de website www.vrolijkgezond.eu (ook de gepubliceerde boeken van Hilde Demurie zijn daar terug te vinden).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier