Ontdek hier hoe regio Kortrijk en Waregem scoren in Gault & Millau
De culinaire gids Gault Millau heeft maandagmiddag weer punten uitgedeeld. En onze regio werd ook deze keer weer goed bedeeld. Chef Maarten Bouckaert van Castor in Beveren-Leie, mag zich met 17/20 tot de top van de Belgische gastronomie rekenen. Dat is een half puntje meer dan vorig jaar.
“Die erkenningen zijn eigenlijk maar bijzaak”, zei Maarten afgelopen weekend in onze krant. “Niet dat we er niet erkentelijk voor zijn, dat zeker niet. We zijn elke keer écht blij met de bekroning. Maar ze vormen niet onze drijfveer. Ons best doen, doen wat we graag doen en waar we goed in zijn, en onszelf tot het uiterste drijven. En dan volgen de erkenningen normaal vanzelf.” Hij zal content naar huis keren straks.
Stijgers zijn Pand 44 (13) uit Kortrijk, Messeyne (13,5) uit Kortrijk en Table d’Amis (15), ook uit Kortrijk. Ook Rebelle uit Kortrijk stijgt naar 15,5. De Gouden Klokke in Waarmaarde krijgt 13,5.
Krijgen dezelfde score: L’Envie (16) in Sint-Denijs, Marcus (15) in Deerlijk, Taste and Colours (15) in Kortrijk, La Cravache (14) in Rekkem, Va et Vient (14), ViER (14) en Saint-Christophe (13) in Kortrijk, Rebelle (15), Het Vliegend Tapijt (14) en Vol-Ver (14) in Marke, Culinair (14), EnFaim (13) en Daefnis (12) in Lauwe, Argendael (13,5) in Bellegem, Improviste by David Selen (13), Robuust (13), bistro Berto (12) en Hobo’s (12) in Waregem, De Gullegember (13) in Gullegem, Vinke (13) in Westouter, bistro Lin’eau (13) in Wielsbeke, Hula (12) in Heule, d’Oude Burcht (12) in Kortrijk en Het Bourgondisch Kruis (14) in Kuurne.
Krijgen geen score meer in de culinaire gids van 2023: Molenberg (14,5) in Zwevegem en Mes Amis (13) uit Waregem. (JM)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier