Lunchbar en koffiehuis Frank prijkt tussen grote namen in de Belgische Fooding Gids 2024

Ook Rebelle, Table d’Amis, Het Vliegend Tapijt en Va et Vient werden opgenomen in de gids © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

In de tweede editie van de Fooding gids, met 350 te ontdekken restaurants, bars, bottle shops, winkels en logeeradressen in België, staat naast onder meer Rebelle, Table d’Amis, Het Vliegend Tapijt en Va et Vient ook Frank. De lunchbar en koffiehuis aan de Grote Kring 12 wordt uitgebaat door Eline Gheysens (32): “Ik viel uit de lucht. Dit is supercool!”

Opeens kreeg Eline telefoon dat haar horecazaak Frank, geopend op 23 augustus 2023, in de Belgische Fooding Gids 2024 zou vermeld worden. “Het is altijd speciaal om zo’n mooie erkenning te krijgen en ik ben nog geen jaar open! Blijkbaar was hier anoniem een food critic komen eten enkele maanden geleden. Toen ik het nieuws vernam, was ik verrast. Ik had totaal geen idee, maar ik ben mega blij. Zeker als je naast zaken staat waar je naar opkijkt. Frank is wel een heel ander concept, maar dat is net het leuke aan zo’n gids. Het draait niet enkel om high cuisine, ook een toffe koffiebar of wijnzaak vind je erin terug. Het is heel divers.”

“Ik had totaal geen idee, maar ik ben mega blij. Zeker als je naast zaken staat waar je naar opkijkt”

Eline wist dat haar zaak in de gids zou opgenomen worden, maar niet met welke woorden. “Ik wist dat ik er ging instaan, dat was het ook. Het was wachten tot Fooding uitkwam. Het is een positieve en eerlijke recensie. Ik ben tevreden.” Frank wordt beschreven als een retro koffie- en eetcafeetje met rode en Yves Kleinblauwe accenten in een honderdjarig huis in Kortrijk. Het vegetarisch aanbod met hier en daar een carné alternatief wordt rijkelijk beschreven met enkele voorbeelden zoals de gyoza’s met champignons, prei en wortel en een sesamsojasausje of de zoete aardappel gevuld met spinazie, geitenkaas, veenbessen en pecannoten, gekruid met een tahini- en mosterdsaus.

“De recensent vond de drie zelfgemaakte bao buns wat aan de flauwe kant, maar zei dat de royale vulling van oesterzwammen, kool en wortel met een pindasaus veel goedmaakte. Als pluspunt werd elke eerste zondag van de maand aangehaald wanneer de lunch een brunch wordt met een all-in menu.”

Wie graag zelf een mening vormt over de gerechten zal moeten wachten op het seizoen. De kaart van Frank verandert om de 6 à 8 weken. “Ik hou van veel variatie. De cheesecake en amandelchocoladetaart blijven wel vaste waarden. De desserts vallen enorm in de smaak.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier