Geert De Mangeleer lanceert drie hamburgers uit de wereldkeuken

Redactie KW

Topchef Gert De Mangeleer en zijn vennoot Joachim Boudens zijn sinds de stopzetting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan blijvend op zoek naar nieuwe foodconcepten. Nu lanceren ze BABU, iets dat het midden houdt tussen een bun en een hamburger.

Eatery L.E.S.S. en Bar Bulot langs de Torhoutsesteenweg, op de eerste locatie van Hertog Jan, zijn intussen gevestigde waarden. Maar ook de coronasluiting werkt inspirerend want De Mangeleer stelt nu het fast casual concept BABU voor. Het gaat om een fastfood weerspiegeling van de vele culinaire reizen van de chef.

BABU zal vanaf 12 februari de keuken overnemen van L.E.S.S. en opereert in een eerste fase als pup-up voor take-out en delivery. Het team van De Mangeleer gaat alvast van start met The Bunner, een broodje dat het midden houdt tussen een bun een hamburgerbroodje. Drie steden die Gert bezocht, vormden de inspiratie voor de samenstelling van de burgers.

Zo is er de Brooklyn Bunner met onder meer Angus Beef en Cheddar, de Brighton Bunner als een variatie fish and chips en de Beriut Bunner met onder meer pikante merguez worst en feta kaas. (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.