Fastfoodrestaurant Chicken Avenue net open in Kortrijk: smullen van burgers, tenders, drumsticks, wings en loaded fries

Medeoprichter Mouad Lhamyani blaast met Chicken Avenue nieuw leven in een leegstaand pand. © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Goed nieuws voor de vele studenten, bedrijven en buurtbewoners in de Kortrijkse Oudenaardsesteenweg. Mouad Lhamyani (38) en Abdel Assine (27) openden maandag 22 april hun fastfoodkiprestaurant ‘Chicken Avenue’. “In de buurt zijn er weinig horecazaken waar je even kan zitten voor een snelle hap, daar brengen wij verandering in”, zegt Mouad.

Jarenlang stond het pand van videotheek Vips leeg. “Ik zat hierachter op school, in KTA Drie Hofsteden. Als jonge gast van 20 jaar begon het idee al te groeien om iets te doen met dit hoekpand. Ik studeerde accountancy-fiscaliteit aan Katho, het huidige VIVES, en heb dan enkele jaren in de sector gewerkt, maar het idee om een fastfoodzaak te openen in deze buurt bleef hangen. Ik zit graag onder de mensen. Ik ben een liefhebber van kipgerechten, het iets gezondere vleesproduct, en besloot dan ook aantal maanden geleden enkel daarop in te zetten.”

“Het idee om een fastfoodzaak te openen in deze buurt bleef hangen. Ik zit graag onder de mensen”

De gefrituurde kip komt in drie smaken: lemon pepper, sweet sour en bbq. “De dagverse kip wordt zelf gesneden, gemarineerd en op smaak gebracht met kruiden en saus. We halen onze kip bij halalslager Lidflid in de Zwevegemsestraat. Bij Chicken Avenue zit de prijs-kwaliteit goed en word je snel en vriendelijk bediend. Dat vind ik belangrijk. Niet alleen de smaak moet goed zitten, maar ook alles errond. Aangezien onze kip halal is, kunnen we iedereen verwelkomen. Vroeger moest je naar Moeskroen of het noorden van Frankrijk voor halalkip te kopen of te eten.”

De gefrituurde kip komt in drie smaken: lemon pepper, sweet sour en bbq.
De gefrituurde kip komt in drie smaken: lemon pepper, sweet sour en bbq. © MD

In hun stoutste dromen hopen Mouad en Abdel een franchise te openen. “Wij kunnen jonge ondernemers, die graag de stap naar een eigen zaak willen zetten, ondersteunen met de uitbating van één van de Chicken Avenues. Wie weet verovert onze keten wel heel België, maar het moet uiteraard haalbaar blijven. Voorlopig is dat allemaal nog toekomstmuziek.”

Chicken Avenue is tijdens de week doorlopend open van 11.30 tot 22 uur en tijdens het weekend van 17 tot 23 uur, zeven op zeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier