12 Kortrijkse horecazaken en chefs zetten veggiechallenge in de kijker

Pompoenlasagne van chef Mala bij Salie © gf
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Ook dit jaar neemt Stad Kortrijk deel aan de jaarlijkse Veggie Challenge en roept zij haar inwoners en lokale horeca op om in de maand maart voor meer plantaardige voeding te kiezen. Om dit initiatief kracht bij te zetten lanceerde de stad een oproep naar de Kortrijkse horecazaken om een veggie of vegan gerechtje te delen. Maar liefst 12 Kortrijkse chefs stelden een inspirerend gerechtje samen.

Plantaardig eten is niet enkel gezond en goed voor de dieren en het klimaat, maar kan ook simpel en lekker zijn. Deelnemen aan de Veggie Challenge kan door je gratis in te schrijven op www.veggiechallenge.be. Je kan kiezen of je start met een paar vleesvrije dagen in de week of een maand volledig veggie of vegan. Als je bent ingeschreven, ontvang je een maand lang recepten, weekmenu’s en productinfo. Je krijgt een uitnodiging om deel te nemen via de app, daar kun je dagelijks bijhouden hoeveel CO2-uitstoot, water en dierenlevens je al hebt bespaard.

“Eén dag per week vleesvrij eten, maakt al een groot verschil voor het klimaat en dierenwelzijn. Meer en meer horecazaken dragen hier ook aan bij met een vegetarisch aanbod. Laat je inspireren door onze Kortrijkse chefs en geniet van lekker plantaardig eten”, aldus Bert Herrewyn, schepen van klimaat.

Ontdek wat de lokale chefs voor jou in petto hebben:

  • Italiaanse portobello van chef Bart Desmet (Repos et Repas)
  • Pompoenlasagne van chef Mala (Salie)
  • Linzencurry van chef Eline Gheysens (Frank)
  • Speltcracker met wakame van chef Matthias Speybrouck (Va et Vient)
  • Ricottataart van chef Lex Vlooswijk (Jazz)
  • Zuurdesemtoast van chef Joline Soete (brunchbar)
  • Soubise van ajuin van chef Martijn Defauw (Rebelle)
  • Risotto met daslook van chef Jay Holohan (Damier)
  • Aubergine Parmigiano van chef Shayan Zaghian (Cobergher Hotel)
  • Risotto met butternut van chef Olivier Vansteenkiste (d’Oude Burcht)
  • Tortellini van chef Marie Pieters (Pauline)
  • Bossburger (frituur Bossuwé Pottelberg)

De stad bundelde deze recepten in een online receptenboekje. Bekijk ze op www.kortrijk.be/veggiechallenge-recepten.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier