https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Op zoek met Marcske en Boma in De Haan

Boma en Marcske met burgemeester Wilfried Vandaele en schepen Rudi Catrysse en enkele fans op de speelboot op het strand van De Haan. (foto WK)
Boma en Marcske met burgemeester Wilfried Vandaele en schepen Rudi Catrysse en enkele fans op de speelboot op het strand van De Haan. (foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De Kampioenen nodigen deze zomer iedereen uit in De Haan om daar, aan de hand van een fijne zoektocht, de leukste plekjes te ontdekken. En zo zijn er heel wat. “De Haan is de mooiste badplaats van de hele kust”, zeggen Boma en Marcske eensgezind.

De Haan werkte samen met het productieteam van F. C. De Kampioenen een leuke zomerzoektocht uit. Het opzet is simpel: ook Marcske en Boma spenderen de zomer dit jaar in eigen land, en nodigen in hun gekende stijl iedereen uit om de leukste plekjes in de gemeente te ontdekken.

“Zelfs na dertig jaar blijft de serie immens populair en kan ze mensen van alle leeftijden bekoren. Daarom ontwikkelde de toeristische dienst, samen met de makers van de televisiereeks, deze themazoektocht. Een supertoffe, coronaveilige activiteit voor kinderen met hun (groot)ouders”, zegt Marleen De Soete (Samen Vooruit!), schepen van Toerisme en Lokale Economie.

Marcske en Boma zijn alvast enthousiast. “De Haan is voor mij met stip de mooiste badplaats van de hele Belgische kust. Ik breng hier weleens een weekendje door met mijn vrouw. Anderhalf uur rijden en we komen hier in een heel andere wereld terecht. Door de laagbouw heerst hier een heel aparte sfeer, en krijg je er behalve de zee ook een mooie ‘achterkant’ bovenop”, zegt Herman Verbruggen, alias Marcske.

Ook ‘den Bal’ blijkt wel tuk op De Haan. “’t Is mijn geliefkoosde badplaatsje aan zee. De Haan is zo pittoresk en exclusief, en als badplaats niet zo commercieel uitgemolken. Je hebt hier tenminste nog écht het gevoel van aan zee te zitten. En De Haan is gelukkig ook geen ‘place m’as-tu vu’. Hier kun je gewoon jezelf zijn en helemaal tot rust komen”, aldus Marijn Devalck.

De zomerzoektocht steekt volgens Marcske ook knap ineen. “Het leuke eraan is dat het niet zomaar een zoektocht is met onze stripfiguurtjes op een plannetje. Dit is een échte Kampioenen-wandeling, met levende beelden.”

Boma is het daar roerend mee eens. “Trots dat ik dit samen mag komen promoten met mijn goeie copain Marcske. Hij heeft het altijd goed gedaan bij de kids en Boma valt natuurlijk in de smaak bij de mama’s”, knipoogt hij. Boma is overigens met zijn mobilhome naar zee gekomen. “Da’s mijn vrijheid. Zo heb ik altijd een vakantiegevoel tijdens het werk.”

Codes met opdrachten

Verspreid over de gemeente zullen, aan de hand van een plannetje, een tiental QR-codes te vinden zijn. Bij het scannen ervan krijg je een videofragment te zien van Marcske en Boma, met een vraag of opdracht over de plek waar je je bevindt.

De opnames voor deze filmpjes, met Marijn Devalck en Herman Verbruggen in de hoofdrol, vinden vandaag plaats in De Haan. De plannetjes zijn vanaf 15 juni verkrijgbaar in de infokantoren van De Haan. De zoektocht is gratis en loopt van 15 juni tot en met 15 september.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten