Meikapel Kermis viert zijn tachtigste verjaardag: “Voortbestaan dankzij bestuur”

De tachtigste editie van de Meikapel Kermis wordt een knaller. © CLY

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei vind de 80ste editie Meikapel Kermis plaats in en rond de tent op de weide van Pascal Debraeve in de Meikapelstraat 90 in Lendelede. Er is kinderanimatie, barbecue, optredens van de MG’s Brothers en charmezanger Jens.

“We starten vrijdag 3 mei om 17 uur met het Meikapelcafé”, zegt Yorick Depaepe. “Alle Lendeledenaren zijn welkom om iets te komen drinken. Ons 80-jarig bestaan openen we feestelijk om 19 uur met een rondgang in de Meikapelstraat met de Koninklijke Harmonie Kunst en Eendracht en het bestuur.”

Om 21 uur treden de MG’s Brothers van Gino Kesteloot op. “Een niet te missen optreden van een groep muzikanten die covers uit de jaren 60, 70, 80 en 90 spelen. Om 23 uur start de afterparty met dj Herman Heuning. En omdat het onze tachtigste verjaardag is, voorzien we een gratis vat bier.”

Kindernamiddag

Zaterdag 4 mei staan de vinkeniers al om 9 uur in de Meikapelstraat voor de vinkenzetting georganiseerd door Pascal Debraeve. “In de namiddag is er van 14 tot 17 uur een kindernamiddag met ballonplooiers Dippy en Doppy en animatie, georganiseerd door medewerkers en bestuur, met reuzenzeepbellen, eendjes vissen, kinderdisco, springkasteel en kindergrime. We vragen 5 euro per kind, maar daar krijgen ze dan ook een drankje en hapje voor.”

Om 19 uur begint de barbecue met vlees, vis, groenten en pasta. Volwassenen betalen 24 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 15 euro. Vooraf inschrijven kan bij de bestuursleden. Nadien is er nog een optreden van Charmezanger Jens uit Lauwe-Rekkem die zijn zangcarrière startte toen hij 18 jaar was. Via mond-tot- mondreclame kwam hij al op Kamping Kitsch Club in Kortrijk terecht waar hij op de mainstage zong voor 20.000 festivalgangers. Sindsdien ging het voor Jens allemaal in snel tempo. Dj Marko zorgt voor de afterparty.

Dat de Meikapel Kermis blijft bestaan is te danken aan de inzet van het huidige bestuur dat bestaat uit Pascal Debraeve, Yorick Depaepe, Melanie Ciers, Sia Demets, Ellen Viaene en Liese Decroubele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier