Eigen trein voor Tweedaagse Voettocht in Blankenberge: “De Voettocht Express”

De organisatoren pakken uit met enkele nieuwigheden. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Op 4 en 5 mei zijn het weer hoogdagen voor de wandelaars in Blankenberge. Zoals elk jaar onderging het parcours van de Tweedaagse de nodige aanpassingen. “De wijziging van de startplaats naar het Maerlant Atheneum was vorig jaar een succes en blijft behouden. Maar er zijn ook heel wat nieuwigheden”, zegt voorzitter Vera De Waegenaere.

De Tweedaagse Voettocht nadert met rasse schreden. De vaste ingrediënten: een gevarieerd parcours met strand, natuur en polders, en bij de aankomst het traditionele gebakken visje met een lekker biertje. “Op zaterdag 4 mei neemt een sterk vernieuwde 50 kilometer je mee vanaf Brugge over Damme en Hoeve Fort van Beieren – het campagnebeeld van deze editie – via Lissewege terug naar Blankenberge. Op zondag loopt een eveneens geüpdatete 32 kilometer van en naar Blankenberge via De Haan én Zuienkerke. Opnieuw veel variatie dus met kastelen, polders, duinen én strand”, zegt voorzitter Vera De Waegenaere. “Exclusief nieuws is dat we dit jaar een eigen trein – de ‘Voettocht Express’ – inleggen om de wandelaars tijdig vanuit Blankenberge tot op de startplaats in Brugge te krijgen.”

DiskoBazaar De Noenkels

De andere afstanden behouden Blankenberge als start- en aankomstplaats. “Op zaterdag is er de 24 kilometer tot in Lissewege, waarbij de nadruk vooral op de polderlandschappen ligt. De 32 kilometer op zondag heeft dit jaar iets minder polders, maar gaat meer de maritieme toer op en flirt met de kustlijn doorheen duinen en over strand tot in De Haan, om vervolgens via een stevig ommetje door Zuienkerke opnieuw richting Blankenberge te trekken. Ook de andere afstanden op zondag hebben een afspraak met de kustlijn en Zuienkerke, dat zoals vanouds weer zal bruisen”, aldus de voorzitster.

“De 32 kilometer op zondag heeft dit jaar iets minder polders, maar gaat meer de maritieme toer op”

Ook de start- en aankomstplaats zal bruisen van de ambiance. Zowel voor als na het wandelen worden de wandelaars er vergast op het prettig gestoorde duo DiskoBazaar De Noenkels dat gewapend is met vinyl en een vintage decor. “Voor de kleintjes voorzien we springkastelen en een kinderdisco, ballonplooiers, glittertattoos en gekke kapsels. Daarnaast blijven ook de internationale aspecten zichtbaar met de vele buitenlandse wandelaars en een delegatie van Japan. Het goede doel dit jaar is vzw Oranje”, klinkt het.

Inschrijven tegen verminderd tarief kan nog tot 1 mei via www.2daagse.be, de dag zelf kan je ook nog inschrijven. De organisatie zoekt nog vrijwilligers voor de controleposten. Contact opnemen via info@2daagse.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier