Justine (24) is nieuwe uitbater van Kameleon in Heule: ’t Rietje blijft open tot overname

Justine Ferret in haar geliefde eetcafé De Kameleon © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Zes maanden na de opening van volkscafé ’t Rietje op de Pottelberg keert 24-jarige Justine Ferret terug naar eetcafé De Kameleon op Heuleplaats. “Toen de vorige uitbater me paar maanden geleden vroeg of ik geen zin had om terug te keren, heb ik niet getwijfeld. Ik ben hier mijn hart verloren.”

Sinds 1 december baat Justine Ferret ‘t Rietje uit. Haar eigen café kwam er na jaren horeca-ervaring op te doen. Al op haar zestiende stond ze achter de bar in sportclub Wikings. Vanaf 2018 werkte ze vier jaar als jobstudent bij eetcafé De Kameleon in Heule, gevolgd door één jaar vast in dienst. “Ik ben gesprongen op de opportuniteit van ’t Rietje, maar terugkeren naar De Kameleon kon ik niet laten liggen. Ik ben blij. Heule is iets speciaals, je komt hier thuis. Aangezien ik jaren heb gewerkt in De Kameleon is er ook niet nieuws, ik ken het allemaal. Het heeft nooit aangevoeld als werken.”

“Er zal niets veranderen. Het concept van eetcafé blijft. Ik hou van het volkse en de variatie met het eten is leuk”

Sinds woensdag 1 mei vind je de jonge cafébazin opnieuw achter de toog van De Kameleon. “Er zal niets veranderen. Het concept van eetcafé blijft. Ik hou van het volkse en de variatie met het eten is leuk. De ovenkoeken met ham en kaas vallen in smaak, net als de spaghetti met daarbovenop de merguezen”, vertelt Justine.

“Jong en oud komen overeen. Je kan hier perfect als 24-jarige bij iemand van 60 jaar zitten. Niemand kijkt daar raar van op, hier kent iedereen elkaar. Het toffe aan De Kameleon is dat je in de namiddag een gezellig Bockorpilsje van 2,50 euro kan drinken, maar dat er hier ook regelmatig een feestje losbarst. Is het niet hier, dan in Den Hert. Niet daar, dan in Dudu”, lacht Justine. “Ik kom goed overeen met andere horecazaken. Ik voel me welkom. De eigenaars van Dudu stonden hier zelfs met een boeketje tijdens de opening.”

De klanten zijn ook blij met de terugkeer van Justine. Ze wordt beschreven als iemand die werk ziet. Sympathiek, eerlijk en oprecht. Een leutemaker. “Ik hoop wat meer mensen uit centrum Kortrijk naar hier te trekken. De aangename huiselijke sfeer werkt alvast uitnodigend. Voorlopig houden mijn mama en ik ’t Rietje open, tot overname. Ik zal er dus afwisselend nog staan.”

De Kameleon is open van woensdag tot en met zondag, van 10 uur tot sluit. Mogelijks doet Justine in de toekomst het café weer open op dinsdagavond.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier