Vrienden en familie eren dit weekend overleden Izegemse triatleet Kasper Lagae tijdens rouwrit die vorig jaar niet mocht plaatsvinden

Kasper Lagae in actie tijdens zijn ‘thuistriatlon’ in Izegem© VDB
Kasper Lagae in actie tijdens zijn ‘thuistriatlon’ in Izegem© VDB
Wouter Vander Stricht

Op 9 maart was het net een jaar geleden dat Kasper Lagae is overleden. Komend weekend op zaterdag 13 en zondag 14 maart is er een rouwrit voorzien. “Die moest vorig jaar zijn doorgegaan, maar dat mocht toen niet door de coronamaatregelen”, zegt Frank Bruyneel die mee helpt deze rit te organiseren. “Het weer zal misschien niet te best zijn maar voor ‘Phil’ trotseren we dat met plezier.”

Vorige week getuigden de ouders van Kasper Lagae nog over hoe moeilijk het is nog altijd geen afscheid te kunnen nemen van hun geliefde zoon. Een uitvaartplechtigheid willen de ouders pas als ook al de vrienden van Kasper er bij kunnen zijn.

Een aandenken voor elke deelnemer

Vorig jaar viel ook al de geplande rouwrit in het water, maar de initiatiefnemers haalden hun plannen weer boven. Komend weekend is er een tocht van 43 kilometer. “Die is volledig uitgepijld en je kunt de route ook downloaden via sociale media of via de site van de Izegemse triatlonclub”, zegt Frank Bruyneel. “Het is Andrew Vancoillie die de tocht ineen knutselde. De tocht passeert in Izegem, maar ook in Lauwe waar Kasper woonde. Er is geen start- of eindmoment, bedoeling is dat je de tocht op eigen initiatief rijdt. En door de versoepelingen van de coronamaatregelen kan dat nu gelukkig al met tien personen.”

Op twee plaatsen, aan het Izegemse zwembad en bij Sportics in Wevelgem, zullen ook aandenkens voorhanden zijn. “Deelnemers krijgen een petje van de Phil, een houten hangertje en een foto als aandenken.” De tocht wordt georganiseerd door Sven Vandenbroucke, Andrew Vancoillie, Stephanie Vanhooren, Frank Segaert en Frank Bruyneel.

Triatlon gaat in principe door op 13 mei

Frank Bruyneel is ook voorzitter van de Izegemse Triatlonclub. De Izegemse kwarttriatlon werd voor dit en de komende jaren verplaatst van 15 augustus naar OLH Hemelvaart (13 mei) om de vermaledijde blauwalgen uit de weg te gaan. “Voorlopig gaan we nog van uit dat we op 13 mei onze wedstrijd kunnen organiseren. Maar wellicht zal dat zonder publiek zijn. Mocht onze nieuwe datum in het gedrang komen kunnen we nog altijd schakelen naar Plan B en dat zou dan eventueel het vroegere Plan A zijn, met name 15 augustus.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.