Voormalige medepastoor van Moorslede Odiel Denorme is overleden

foto a-GV
Redactie KW

In de week dat de nieuwe Pater Lievenswandeling officieel werd ingehuldigd, viel er ook minder goed nieuws te rapen. Odiel Denorme, in de jaren 80 organisator van de Pater Lievensfeesten en het Lievensjaar 1985 in Moorslede, is dinsdagochtend 13 oktober overleden op 75-jarige leeftijd. De voormalige medepastoor woonde sinds een viertal jaar opnieuw in de omgeving van het Koekuitkasteel.

Odiel Denorme werd geboren op 20 maart 1945 in Dadizele. Na zijn studies aan het Sint-Amandscollege in Kortrijk ging hij naar het Groot-Seminarie in Brugge. Hij werd tot priester gewijd op 27 juni 1970. Zijn beroepscarrière startte hij als medepastoor in Assebroek en in Moorslede.

Zaligmaking

“Odiel was een heel gedreven man. Als hij door iets gebeten was, ging hij er volledig voor. Hij had onder meer een groot hart voor cultuur”, aldus Valleer Dessein van het Pater Lievenscomité. Valleer Dessein houdt veel goede herinneringen over aan de voormalige Moorsleedse medepastoor. Tussen 2001 en 2011 was Odiel Denorme postulator en werkte hij aan het dossier rond de zaligmaking van Constant Lievens. In 2011 gaf hij die taak door aan Bart Geryl.

In die periode had Denorme de gemeente Moorslede al verlaten. In 1986 werd hij pastoor in Vivenkapelle bij Damme en leraar aan Ter Groene Poorte in Brugge. In 1987 werd hij aangesteld als nieuwe parochiepastoor van Zillebeke. Die taak zou hij 24 jaar volbrengen. Later werd hij naast Zillebeke ook pastoor in Voormezele en Hollebeke. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier