“Voor hij stierf zei Kobe dat ik mijn hart mocht openstellen”: nieuwe liefde én nieuw bakboek voor Laura ‘Madam Bakster’ Verhulst

Drie jaar na het overleden van haar man ziet het leven van Laura Verhulst er alweer een pak rooskleuriger uit. © Instagram Madam Bakster (fotograaf linkse foto: Bram Debaenst)
Phebe Somers

Laura Verhulst (31) heeft (al even) een nieuw lief én sinds kort een nieuw boek. Over dat eerste vertelt ze uitgebreid in het programma Touché op Radio 1. De jonge onderneemster uit Knokke-Heist – die bijna tien jaar geleden het koffiehuis ‘Madam Bakster’ opende in Gent – verloor drie jaar geleden haar man Kobe Jackxsens aan maagkanker.

Op haar 28ste verloor Laura Verhulst haar man en grote liefde Kobe. Voor zijn kankerbehandeling van start ging liet hij zaadcellen invriezen, uiteindelijk besloot Laura die na zijn dood niet verloren te laten gaan en koos voor een post-mortem implantatie. Anderhalf jaar na zijn overlijden zag hun dochter Aster het levenslicht. Wie Laura volgt op Instagram weet al even dat ze zelfs nog voor de geboorte van Aster de liefde opnieuw vond. “Hoogzwanger beginnen te daten was niet de bedoeling, maar ik geloof heel hard dat je de dingen hun gang moet laten gaan”, vertelt ze in het radioprogramma Touché. Haar nieuwe partner leerde ze kennen op het Filmfestival in Oostende.

Bakken als troost

Ook vertelt Laura dat ze Kobes zegen had om haar hart opnieuw open te stellen, al had ze niet verwacht dat dat zo snel zou gebeuren. “Kobe zei altijd dat in het dal de eerste lentebloesems groeien. Toch is het enorm zoeken geweest. Ik heb me vaak afgevraagd of het niet te veel was. Maar het toelaten van een nieuwe liefde maakt mijn liefde voor Kobe niet minder aanwezig. Die twee bestaan gewoon naast elkaar. Ook in de opvoeding van Aster: ze heeft een papa hier en ook een papa hierboven”, klinkt het openhartig.

Laura is geboren en getogen in Knokke-Heist, maar woont en werk al jaren in Gent. Ze baat er het koffiehuis Madam Bakster uit waar tal van – voornamelijk veganistische – zoete lekkernijen op de kaart staan. Een guiltfree bakery, zoals ze het zelf noemt. Wie liever zelf met bloem en chocolade tovert kan een beroep doen op één van haar bakboeken. Op 21 maart lanceerde Laura haar derde boek, ‘Bakken vol gevoel’. Met 50 unieke recepten voor gezonde taarten en koekjes, maar met als rode draad dat bakken therapeutisch en troostend kan werken wanneer het even minder gaat.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content