Volgend jaar geen Horecabeurs in Bredene

© MM
Redactie KW

Het Autonoom gemeentebedrijf Staf Versluys heeft beslist om in 2021 geen horecabeurs te organiseren, op advies van de gemeentelijke veiligheidscel.

“De beurs is jaarlijks een van de grootste evenementen in het Staf versluyscentrum waar telkens heel veel volk op af komt”, aldus toerismeschepen Alain Lynneel.

“We zijn bijzonder teleurgesteld, maar zien ook niet hoe de beurs op dit ogenblik op een verantwoorde manier kan georganiseerd worden. Bovendien moesten we nu van start gaan met de vele voorbereidingen. We kunnen de beslissing dan ook niet uitstellen.”

De optie om de beurs in een ander concept te organiseren, werd volgens schepen Lynneel grondig bestudeerd. “Maar dat zou zowel voor de standhouders, die zwaar investeren in hun stand, als voor de bezoekers, die met een bepaalde verwachting naar de beurs komen, enorm teleurstellend zijn.”

Sterker terug in 2022

De beurs van 2022 zal volgens Lynneel opnieuw in het voorjaar plaatsvinden. “Alle potentiële standhouders worden nu al door de organisatie gecontacteerd.”

De afgelasting is niet alleen een enorme teleurstelling voor het gemeentebestuur, het is ook een streep door de rekening van het Staf Versluyscentrum. “De beurs is immers winstgevend en dat hij niet kan doorgaan, zorgt voor een ferme financiële kater. Maar we zijn strijdvaardig en komen in 2022 zeker sterker terug”, besluit de schepen. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier