Voetbalclub KFC Lichtervelde veilt spelers, staf en bestuur voor het goede doel

V.l.n.r.: speler Giel Ramant, trainer Ronny Houben, Christof Bossu, veilingmeester Steven Bogaert, Tom Handsaeme, Stefanie Devoogt en speler Miguel Mortier © Kurt
Bram Vanlerberghe

Op zondag 8 maart, na de thuiswedstrijd tegen KFC Heist, worden de spelers, de staf, het bestuur en de supportersclub van KFC Lichtervelde per opbod geveild voor een uur. De opbrengst gaat naar De Koutershotters uit Kortemark, een voetbalclub voor kinderen met een fysieke beperking.

KFC Lichtervelde, dat uitkomt in tweede provinciale A, toont zijn hart. Stefanie Devoogt, Christof Bossu en Tom Handsaeme van de supportersclub zetten een actie op voor het goede doel.

“Het is dankzij een artikel in De Weekbode (25 oktober 2019, red.) dat we bij dit goede doel uitkwamen”, vertelt Stefanie Devoogt, een van de drie bestuursleden van supportersclub Blauw-Wit. “Iedereen binnen de club is enthousiast over dit initiatief, ook bij De Koutershotters zelf. Die ploeg is opgericht door ouders van kindjes met een beperking die wilden voetballen. Er worden nu meer zo’n ploegjes opgericht. Ik ging zelf al een drietal keer kijken. Je wordt er met open armen ontvangen.”

Spelertjes aanmoedigen

Voor aanvang van de wedstrijd van het eerste elftal van KFC Lichtervelde spelen De Koutershotters in Lichtervelde een wedstrijd tegen de Oostkampse G-ploeg. “We willen dan ook oproepen om naar die wedstrijd te komen en de spelertjes aan te moedigen. Dat zou heel plezant zijn voor hen. We willen ook braadworsten verkopen ten voordele van De Koutershotters.”

Na de wedstrijd van KFC Lichtervelde start de veiling in de voetbalkantine. “Elke speler wordt kort voorgesteld. De totale veiling zal zo’n anderhalf uur duren”, klinkt het bij de bestuursleden van de supportersclub.

“Ik doe hier met veel plezier aan mee”, pikt schepen en veilingmeester Steven Bogaert in. “Het initiatief vind ik zeer goed. De uitdaging is om er een mooi bedrag aan over te houden, al zal de veiling op ietwat ludieke wijze verlopen.”

“We willen alvast proberen om jaarlijks een activiteit te organiseren voor een goed doel”, besluit Stefanie Devoogt. (BV)

Foto-onderschrift: Op zondag 8 maart vindt in de kantine een spelersveiling plaats. V.l.n.r.: speler Giel Ramant, trainer Ronny Houben, Christof Bossu, veilingmeester Steven Bogaert, Tom Handsaeme, Stefanie Devoogt en speler Miguel Mortier. (foto Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier