Catherine Pattyn, de mama van de zaakvoerders van het café kwam met het idee op de proppen. Ze overtuigde de 25 kunstenaars persoonlijk. Bij de ene ging dat al makkelijker dan bij de ander. Er zitten immers grote namen tussen, zoals kunstschilder Michaël Borremans, de familie Vermeersch, Wim Opbrouck en de Kortrijkse Mie Bogaerts. Catherine kwam op het idee omdat ze Kortrijkse kinderen de kans wil geven deel te nemen aan cultuur, ook al hebben ze daar de financiële mogelijkheden niet toe. Pollepels zijn daar een symbool voor.

De tickets voor de benefietavond vlogen dan ook de deur uit. "We moesten dus heel veel mensen teleurstellen", vertelt medezaakvoerder Bart Deprez. "Maar dat hebben we opgelost met een online catalogus, zodat ook mensen die vanop een afstand wilden bieden die kans hadden."

Tweelingbroers en voormalige sterrenchefs Stefan en Kristof Boxy zorgden voor een lekkere maaltijd, terwijl curator Jan Leysen de veiling in goede banen leidde. De 160 euro die elke aanwezige daarvoor moest ophoesten gaat ook naar het goede doel.

Wat er exact met al dat geld gaat gebeuren is nog niet duidelijk. "Daarvoor gaan we ten rade bij Poverello", weet Bart. "Zij hebben de goede connecties om dat geld op de juiste plaatsen terecht te doen komen."

Catherine Pattyn, de mama van de zaakvoerders van het café kwam met het idee op de proppen. Ze overtuigde de 25 kunstenaars persoonlijk. Bij de ene ging dat al makkelijker dan bij de ander. Er zitten immers grote namen tussen, zoals kunstschilder Michaël Borremans, de familie Vermeersch, Wim Opbrouck en de Kortrijkse Mie Bogaerts. Catherine kwam op het idee omdat ze Kortrijkse kinderen de kans wil geven deel te nemen aan cultuur, ook al hebben ze daar de financiële mogelijkheden niet toe. Pollepels zijn daar een symbool voor.De tickets voor de benefietavond vlogen dan ook de deur uit. "We moesten dus heel veel mensen teleurstellen", vertelt medezaakvoerder Bart Deprez. "Maar dat hebben we opgelost met een online catalogus, zodat ook mensen die vanop een afstand wilden bieden die kans hadden."Tweelingbroers en voormalige sterrenchefs Stefan en Kristof Boxy zorgden voor een lekkere maaltijd, terwijl curator Jan Leysen de veiling in goede banen leidde. De 160 euro die elke aanwezige daarvoor moest ophoesten gaat ook naar het goede doel.Wat er exact met al dat geld gaat gebeuren is nog niet duidelijk. "Daarvoor gaan we ten rade bij Poverello", weet Bart. "Zij hebben de goede connecties om dat geld op de juiste plaatsen terecht te doen komen."