Vincent Messelier toont zijn kunsten in zijn atelier

Vincent Messelier laat de bezoekers in Art Home Gallery onder andere zijn digitale creaties zien. © DJW
Redactie KW

Vincent Messelier van Art Home Gallery aan de Henri Lebbestraat 97, nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen in zijn kunstatelier. Dit tijdens de opendeurtweedaagse van zaterdag 8 en zondag 9 december.

De bezoekers krijgen er een overzicht van de kunstwerken die hij aanbiedt en die intussen goede kritieken krijgen. Zowel van bedrijfsleiders als zakenlui die er graag een of meer van zijn doeken voor hun kantoor willen. Uiteraard zijn er ook particulieren die al werk van de uit Kortrijk afkomstige kunstenaar in huis hebben.

Zelf noemt Vincent Messelier de stijl die hij hanteert ‘eridianisme’. Daarmee bedoelt hij dat de lijnen die je op zijn doeken ontdekt altijd naar de meridianen van de aarde leiden. Naast deze schilderijen in acryl pakt hij ook uit met digitale creaties: een combinatie of mix van zijn doeken met verschillende foto’s, die hij zelf neemt. Het resultaat is een kleurrijke fantasiewereld die hij weet op te roepen door bepaalde accenten te leggen en bepaalde elementen extra te benadrukken.

Deze digitale ontwerpen centraliseren zich rond vijf thema’s: Muziek en Legendes, Au Naturel, Universum en Spiritualiteit, Reizen en Lifestyle, Natuur en Dieren.

“Tijdens de tweedaagse zullen de bezoekers dat zelf allemaal vaststellen, op basis van de selectie die ze te zien krijgen”, licht Vincent Messelier toe. “Maar er is meer. Ik combineer mijn schilderijen niet alleen met foto’s maar bijvoorbeeld ook met kledij, handtassen, sjaals, videokunst, artfood en noem maar op. Daarnaast organiseer ik in mijn atelier workshops voor bedrijven, waarbij twaalf tot maximum zestien medewerkers of werknemers een namiddag lang zelf kunnen ervaren hoe het aanvoelt een kunstenaar te zijn. En met welke middelen je bijvoorbeeld een schilderij maakt. Dat is telkens op dinsdag- en donderdagnamiddag. Op vrijdag volgt dan de evaluatie en is er ook een uitreiking van diploma’s. Eigenlijk wil ik aantonen dat iedereen kunstenaar is.” (DJW)

Opendeur Art Home Gallery, Henri Lebbestraat 97. Zaterdag 8 en zondag 9 december van 14 tot 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier