Vijverkaffee wint Bronzen Accordeonnetje van Lichterveldse perskring

De organisatoren van het Vijverkaffee winnen de Lichterveldse Persprijs, Het Bronzen Accordeonnetje. © Foto Kurt
Redactie KW

Het Vijverkaffee heeft het 23ste Bronzen Accordeonnetje gewonnen.

De Lichterveldse Perskring reikt deze prijs elk jaar uit aan een persoon of vereniging die Lichtervelde het afgelopen jaar op de kaart heeft gezet. Iconisch genoeg reikte de perskring de prijs uit in de nieuwe kantine van het Vijverkaffee bij Papes Putten.

Het Vijverkaffee is een vereniging die vijf jaar geleden ontstond uit een aantal vrienden. Intussen bestaat de vereniging uit een veertigtal medewerkers die elke zomer gedurende tien dagen activiteiten organiseren. “De ene keer doen we een sporttoernooi, de andere keer een openluchtfilm”, vertelt Jeroen Missinne van het Vijverkaffee. “We geven ook een vijftal muziekoptredens in diverse genres.”

Inzet van vrijwilligers

“Met het Bronzen Accordeonnetje willen we iets of iemand bekronen die Lichtervelde op de kaart heeft gezet“, aldus Patrick Cornillie van de Lichterveldse Perskring. “Dat geldt zeker voor het Vijverkaffee. Deze vereniging is een fantastische aanwinst voor Lichtervelde. We waren het er dan ook allemaal over eens dat het Vijverkaffee na vijf jaar een prijs verdient.”

“Het is erg leuk dat hetgeen we doen met het Vijverkaffee zo gewaardeerd wordt”, vult Jeroen aan. “Als je ziet hoe hard onze vrijwilligers zich elke zomer opnieuw inzetten, vind ik het verdiend dat we zo’n erkenning krijgen.”

Lees hierover meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie van vrijdag 18 januari.

(FL – foto KD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier