Vijftig jaar Jumelage tussen Ieper en Saint-Omer

Redactie KW

Dit weekend vierden de stadsbesturen van Ieper en Saint-Omer (Frankrijk) feest. Reden is dat het dit jaar het 50ste jaar is dat de twee steden verbroederd zijn.

Verbroederingen tussen steden waren heel populair in de jaren 60. Zowat iedere Belgische gemeente zocht verbroedering met andere Europese steden. Op zaterdag 28 september trok een officiële delegatie onder leiding van burgemeester Emmily Talpe naar Saint-Omer, vergezeld van de Snoezepoezen en Koninklijke Harmonie Ypriana. Deze laatste twee waren er vijftig jaar geleden ook al bij.

Om 15.00 uur traden de Snoezepoezen en de harmonie samen op op het marktplein. ‘s Avonds was er een gezamenlijk concer van Ypriana met de harmonie van Saint-Omer in de Chapelle des Jésuites.

Zondag 29 september was Ieper de gaststad. Een uitgebreide officiële delegatie uit Saint-Omer bezocht onder meer het Merghelynck Museum. Daarna vertrokken de genodigden onder muzikale begeleiding van Koninklijke Harmonie St-Cecilia Elverdinge richting Menenpoort om er de Last Post bij te wonen.

(DBI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier