Vijfse Okrafietsers sluiten het seizoen af in Machelen: “Dagfietstochten meest populair”

Okra heeft een trouwe schare fietsers. © IVD
Redactie KW

Maandag stond de laatste fietstrip van Okra op het programma. De deelnemers reden naar ‘t Leiebolleke in Machelen.

“Wij hebben een aantal klassiekers in ons aanbod, maar wij zorgen er altijd voor dat wij een bestemming kiezen waar ook niet-fietsers iets aan hebben”, verduidelijkt bestuurslid Greta Withoeck. “Die komen ons dan met de auto tegen de middag vergezellen. Na de maaltijd is er voor iedereen gelegenheid deel te nemen aan een bijkomend fietstochtje, te kaarten, rummikub te spelen of een wandeling te maken. Het valt wel op dat er meer belangstelling is voor de dagfietstochten dan voor tochten waarbij wij pas na de middag vertrekken. Fietsers en niet-fietsers samen kunnen wij elke keer toch rekenen op dertig tot veertig deelnemers.

Dit jaar stonden al fietstochten naar De Bron in Harelbeke, de Ermitage in Ingelmunster, de Zandvlooi in Kruishoutem, het H. Hart in Kortrijk en de Mandel in Machelen op het programma. Daarbij bleken de Zandvlooi en De Mandel toch wel de toppers voor onze leden.”

Nieuwe Wandelingen

“Naast de fietstochten organiseren wij ook wandelingen en die staken wij in een nieuw kleedje. Wij openden het seizoen in maart met de wandeling langs het Ketserspad in Sint-Eloois-Vijve, maar daarna wandelden wij vooral buiten de gemeente. Dat zal op maandag 23 september eveneens het geval zijn. Dan vertrekken wij met de auto’s om 14 uur op het kerkplein. Daarna bergen we onze fietsen en wandelschoenen op en die maken plaats voor rummikub, dat wij elke laatste maandag van de maand spelen in De Linde en waarop iedereen welkom is vanaf 14 uur.” (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier