Vijfentwintigste Bouwfuif in Wevelgem is meteen ook de laatste

De leden van de Chiro en KSA van Wevelgem zijn er alvast klaar voor. © foto SLW
Redactie KW

De vijfentwintigste editie van de Bouwfuif wordt meteen de laatste. Vanaf volgend jaar stropen de jeugdbewegingen van de koer hun mouwen voor een ander evenement op, waarvoor precies is nog niet duidelijk.

Maar zaterdag 12 oktober wordt dus de laatste editie van de Bouwfuif. Wat ooit begon als een middel om de onkosten van de verbouwingen te bekostigen, groeide uit tot de grootste fuif in Wevelgem. De afgelopen jaren was de opkomst wat minder, dit jaar lijkt de fuif toch een succes te worden. Meer dan 1000 kaarten werden in voorverkoop aan de man gebracht.

De bouwfuif was in meerdere opzichten uniek, het is een samenwerking tussen Chiro en KSA, meisjes en jongens. Maar bovenal was het voor heel wat Wevelgemse jongeren hun eerste fuif ooit. Heel wat veertienjarigen kregen een voorproefje van al het moois dat ze in hun latere tienerjaren nog zouden beleven.

Eerste fuif voor veel jongeren

De vijfentwintigste editie is er klaar voor: de line-up van Dj’s toont heel wat grote namen, afgewisseld met talent van eigen bodem. Want dat was de bouwfuif ook: vele Wevelgemse Dj’s kregen er de gelegenheid zich te tonen aan een zaal met tweeduizend dansende jongeren.

Vanavond dus voor de laatste keer, de leiding van Chiromeisjes en -jongens en de leiding van KSA De Vlasbloem en KSA de Meiskes zijn er in ieder geval klaar voor.

(SLW/ foto-video SLW)

https://www.youtube.com/watch?v=s92RO7jL0JA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier