VIDEO Recordpoging handenstand in Ingelmunster mislukt

Redactie KW

Het wereldrecord handenstand staat (nog) niet op naam van turnclub de Salto’s uit Ingelmunster. Er waren 400 deelnemers nodig en er daagden er 320 op.

Het zag er nochtans veelbelovend uit. Een lange rij aan de ingang en heel veel enthousiasme. Maar plots was de wachtrij op. Er waren toen 320 mensen de toegangscontrole gepasseerd, terwijl er minstens 400 nodig waren om het record te verbreken.

Opbrengst voor de Warmste Week

Het huidige record staat dus nog steeds op naam van een Wevelgemse groepering, met 399 deelnemers. “Het levert gemengde gevoelens op”, reageert Flore Pollie van turnkring de Salto’s. “Je bent trots dat zoveel mensen zich inzetten, maar aan de andere kant wil je ook winnen.” Ze laten het niet aan hun hart komen, bij de Salto’s. De opbrengst van dit evenement gaat immers naar het goede doel.

“Uiteindelijk hebben 320 mensen 2 euro betaald. Dat is dus al minstens 640 euro voor Studio Kontrabas, een collectief van 4 jonge mensen die samen 72 uur live radio zullen maken in het kader van Music for Life en het goede doel. En daarbij komt nog de opbrengst van de drankverkoop.” De organisatoren zijn ook een pak ervaring rijker. Goed om de poging nog eens over te doen. “Dit willen we zeker, maar misschien op een ander tijdstip. Het zal zeker ook niet voor volgend jaar zijn. Dan hebben we immers ons gymgala en we willen ons daar eerst op concentreren”, klinkt het.

(MI- foto Frank)

https://www.youtube.com/watch?v=5MSlyJh8TVE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier