"We zien dat de verkeerswissel ter hoogte van Aalbeke vlakbij de Franse grens blank staat. Het water staat enkele centimeters hoog", bevestigt het verkeerscentrum. "Zo'n hevige regenval op erg korte tijd middenin de spits zorgt onvermijdelijk voor files."

Mensen gaan trager rijden en de weg slibt dicht. "De ervaring leert dat dit soort files zich wel snel oplost wanneer het stopt met regenen."

Noodweer Benelux meldt op Twitter dat ook de E17 ter hoogte van Rekkem voor een deel onder water staat. Het onweer trekt nu verder over de rest van de provincie.

De brandweer van regio Fluvia kreeg maar liefst 140 oproepen tijdens het onweer. Kelders liepen onder water of dreigden onder water te lopen en veel bewoners hadden zandzakjes nodig. Ook voor vrijdag waarschuwt het KMI voor onweer met plaatselijk felle regen- en onweersbuien die tot wateroverlast kunnen leiden. Wateroverlast in deelgemeenten

De rioleringen in enkele deelgemeenten konden de stortvloed aan water niet aan. In Aalbeke liep de Lauwestraat deels onder en kwam de politie ter plaatse om de situatie op te volgen. In enkele huizen en het klooster drong het regenwater ook binnen.

In Rollegem stroomde het water dan weer de Oude Aalbeeksestraat naar beneden, richting Weimeersen. Daardoor stond het kruispunt van die straat en de Rollegemkerkstraat een tijdje onder water. Gelukkig was de hevige onweersbui van relatief korte duur, zodat het niet tot een overstroming kwam. Dat was wel zo precies twee jaar geleden. Op 7 juni 2016 dus. Toen liepen de Weimeersen bijna volledig onder.

Ook in andere deelgemeenten en in het centrum van Kortrijk zelf viel de regen met bakken uit de hemel. Op het Schouwburgplein vindt het programma 'Hautekiet trapt het af' dus in niet al te beste weersomstandigheden plaats...

Ook in Moorsele was er wateroverlast. De Overheulestraat stond er onder water.

Maar de wateroverlast zorgde her en der ook wel voor wat pret. De leerlingen van de Gulleboom in Gullegem vertrokken op schoolreis. Bij de terugkeer wachtte hen een ware waterplas op de parking achter de kerk. Goed voor nog wat waterplezier.

Waterpret in Gullegem., TGM
Waterpret in Gullegem. © TGM

(AXV/TGM/Belga)

"We zien dat de verkeerswissel ter hoogte van Aalbeke vlakbij de Franse grens blank staat. Het water staat enkele centimeters hoog", bevestigt het verkeerscentrum. "Zo'n hevige regenval op erg korte tijd middenin de spits zorgt onvermijdelijk voor files." Mensen gaan trager rijden en de weg slibt dicht. "De ervaring leert dat dit soort files zich wel snel oplost wanneer het stopt met regenen." Noodweer Benelux meldt op Twitter dat ook de E17 ter hoogte van Rekkem voor een deel onder water staat. Het onweer trekt nu verder over de rest van de provincie. De brandweer van regio Fluvia kreeg maar liefst 140 oproepen tijdens het onweer. Kelders liepen onder water of dreigden onder water te lopen en veel bewoners hadden zandzakjes nodig. Ook voor vrijdag waarschuwt het KMI voor onweer met plaatselijk felle regen- en onweersbuien die tot wateroverlast kunnen leiden. Wateroverlast in deelgemeentenDe rioleringen in enkele deelgemeenten konden de stortvloed aan water niet aan. In Aalbeke liep de Lauwestraat deels onder en kwam de politie ter plaatse om de situatie op te volgen. In enkele huizen en het klooster drong het regenwater ook binnen. In Rollegem stroomde het water dan weer de Oude Aalbeeksestraat naar beneden, richting Weimeersen. Daardoor stond het kruispunt van die straat en de Rollegemkerkstraat een tijdje onder water. Gelukkig was de hevige onweersbui van relatief korte duur, zodat het niet tot een overstroming kwam. Dat was wel zo precies twee jaar geleden. Op 7 juni 2016 dus. Toen liepen de Weimeersen bijna volledig onder.Ook in andere deelgemeenten en in het centrum van Kortrijk zelf viel de regen met bakken uit de hemel. Op het Schouwburgplein vindt het programma 'Hautekiet trapt het af' dus in niet al te beste weersomstandigheden plaats...Ook in Moorsele was er wateroverlast. De Overheulestraat stond er onder water.Maar de wateroverlast zorgde her en der ook wel voor wat pret. De leerlingen van de Gulleboom in Gullegem vertrokken op schoolreis. Bij de terugkeer wachtte hen een ware waterplas op de parking achter de kerk. Goed voor nog wat waterplezier.(AXV/TGM/Belga)