VIDEO Michael Lanzo en Kitana (11) uit Wevelgem bezingen vermoord jongetje uit Roeselare

Redactie KW

Tibeau Vanhauwaert, de in 2013 vermoorde kleuter uit Roeselare, krijgt een pakkend eerbetoon in een nummer van Michael Lanzo en Kitana Vervaeke. Het lied werd woensdag voorgesteld in Plopsaland.

Tim Vanhauwaert, de vader van Tibeau, had eerder dit jaar zijn persoonlijk verhaal in een songtekst gegoten, zo meldden we eerder op KW.be. Vervolgens ging hij op zoek naar een zanger(es) die het nummer voor Music For Life wil opnemen. En dat zijn er dus twee geworden: de Kachtemse schlagerzanger Michael Lanzo en de 11-jarige Wevelgemse Kitana Vervaeke die haar eerste stapjes in de showbizz zette in The Voice Kids.

https://www.youtube.com/watch?v=aFDuJVLuKNU

Woensdagmiddag was er de persvoorstelling in het door Tibeau geliefkoosde pretpark Plopsaland in De Panne. Zusje Femke knelde Tibeau’s lievelingsknuffel van Kabouter Plop stevig in haar armen. Samen met papa Tim pinkte ze een traantje weg bij het emotionele duet dat Michael Lanzo zong met zangeresje Kitana (11), die intussen ook Femke’s vriendinnetje is geworden.

Een familiedrama rukte in 2013 de kleine Tibeau (4) op brutale manier weg uit het leven van Tim en Femke. Met vallen en opstaan proberen ze allebei hun leven verder te zetten, maar op geen enkel moment is Tibeau uit hun gedachten. Sinds het drama doet papa Tim er alles aan om dergelijke familiedrama’s in de toekomst te vermijden. Hij schreef een boek, richtte de vzw Bescherm Kinderen op en klopte aan alle politieke deuren om de jeugdzorg volledig te hervormen. Een wetsvoorstel dat alles moet vereenvoudigen ligt op tafel: een centrale organisatie met naambekendheid en een simpel telefoonnummer, trajectbegeleiding met een ervaringsdeskundige om mensen die hulp zoeken direct op te vangen. Omdat alles in de politiek te traag gaat, wil Tim Vanhauwaert via de pers en de sociale media de procedure te versnellen.

VIDEO Michael Lanzo en Kitana (11) uit Wevelgem bezingen vermoord jongetje uit Roeselare

Michael Lanzo wil Tim daar graag bij helpen en zei meteen ja toen Tim hem vroeg of hij zijn zelf geschreven lied voor Tibeau wou zingen, want dat zou voor de nodige media-aandacht zorgen. Die kreeg Tim vandaag, maar de emoties laaiden weer hoog op bij het duet van Michael met de kleine Kitana, die de rol van Femke in het liedje vertolkt. Vanaf het eerste moment viel Michael voor de kleine ster, die ook al de jury van een talentenwedstrijd bij VTM overtuigde.

(FJA/MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier