VIDEO Brecht Dejaegere wordt het gezicht van campagne tegen pesten

Redactie KW

Cartoon Network strikte de voetballer van AA Gent voor haar nieuwe campagne.

Nu het nieuwe schooljaar een maand ver is, duikt ook de problematiek rond pesten opnieuw op. Cartoon Network en AA Gent-speler Brecht Dejaegere slaan onder het motto ‘Wees een maatje, geen pestkop’ de handen in elkaar. Samen roepen ze kinderen op om zich actief in te zetten voor vriendschap en tegen pesten. In samenwerking met Awel, dat via haar kanalen aandacht vraagt voor deze problematiek, creëert Cartoon Network een platform voor kinderen die met pesten en uitsluiting te maken hebben. Een online platform zal kinderen via enkele nuttige tips en vuistregels informatie geven over hoe je met pesten omgaat en hoe je het makkelijkst vriendschap sluit in een nieuwe omgeving.

Het boegbeeld van de campagne is Brecht Dejaegere, die naast voetballer bij AA Gent ook jeugdtrainer is van de U15 van NSVD Handzame. “Toen Cartoon Network mij vroeg als het gezicht van deze campagne heb ik geen moment getwijfeld“, aldus de Handzamenaar. “Teamwork en samenwerken is natuurlijk heel erg belangrijk als voetballer. In een echte ploeg draagt iedereen zijn steentje bij en kan niemand gepest of uitgesloten worden. Met deze campagne hoop ik jongeren die gepest worden te bereiken en hen te inspireren of aan te moedigen om over hun situatie te praten.”

De campagnespot werd opgenomen in voetbalcentrum Garrincha in Brugge en zal meerdere keren per dag op Cartoon Network te zien zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=4oigSldlNy8

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier