Veurne ondersteunt alle onthaalouders en scholen met mondmaskers. Deze stoffen maskers zijn gemaakt door vrijwilligers van het sociale hulpplatform #8630altegoare. De Veurnse onthaalouders hebben de mondmaskers intussen al ontvangen, de scholen worden in de loop van deze week bedeeld. Aan de scholen komt er nog extra logistieke ondersteuning. Zo komen er strepen aan de schoolpoort, zodat de social distancing kan worden gerespecteerd bij het brengen en halen van de kinderen.

Celine Mouton, schepen van Onderwijs: "Het dragen van een mondmasker is voornamelijk bedoeld om anderen niet te besmetten. Je kan het als een nieuwe vorm van beleefdheid beschouwen, waarmee we zorg willen dragen voor elkaar!"

Guido Hoste, schepen van Welzijn: "De verspreiding van het coronavirus tegengaan is onze allerbelangrijkste opdracht nu. We zetten hiervoor alles op alles."

Veurne ondersteunt alle onthaalouders en scholen met mondmaskers. Deze stoffen maskers zijn gemaakt door vrijwilligers van het sociale hulpplatform #8630altegoare. De Veurnse onthaalouders hebben de mondmaskers intussen al ontvangen, de scholen worden in de loop van deze week bedeeld. Aan de scholen komt er nog extra logistieke ondersteuning. Zo komen er strepen aan de schoolpoort, zodat de social distancing kan worden gerespecteerd bij het brengen en halen van de kinderen.Celine Mouton, schepen van Onderwijs: "Het dragen van een mondmasker is voornamelijk bedoeld om anderen niet te besmetten. Je kan het als een nieuwe vorm van beleefdheid beschouwen, waarmee we zorg willen dragen voor elkaar!"Guido Hoste, schepen van Welzijn: "De verspreiding van het coronavirus tegengaan is onze allerbelangrijkste opdracht nu. We zetten hiervoor alles op alles."