Veurne maakt zich klaar voor de doortocht van de AG Driedaagse Brugge-De Panne

Ook vorig jaar trok de AG Driedaagse door Veurne. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De Driedaagse Brugge-De Panne trekt op dinsdag 20 en woensdag 21 oktober opnieuw door het centrum van Veurne. Dat is een absolute topdatum, want de wielerwedstrijd vindt precies tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix plaats. Een hele resem toprenners zal eind deze maand door Veurne fietsen.

De dames trekken op dinsdag 20 oktober tussen 13.50 en 15 uur door de stad. De passages van de heren op woensdag 21 oktober worden verwacht rond 13.15, 14.15 en 15.15 uur. Zo’n tien minuten voor iedere doortocht zal het parcours verkeersvrij worden gemaakt.

Eens de karavaan is gepasseerd, wordt de weg opnieuw vrijgegeven. De weg is enkel toegankelijk voor het verkeer dat de richting van de wielerwedstrijd volgt. Tegen de richting in is er geen doorgang mogelijk.

Tijdstabellen

De renners fietsen door deze straten: W. Cobergherstraat, Moeresteenweg, Sikkelstraat, Zwaantje, Beauvoordestraat, Bulskampstraat, Europalaan (N8), Duinkerkestraat (N39), Daniel De Haenelaan, Pannestraat, Noordstraat, Grote Markt, Zuidstraat, Ieperse Steenweg, Zuidburgweg, Vaartstraat, Nijverheidsstraat, Vooruitgangstraat, Albert I Laan, Brugsesteenweg (N35) en oekomstlaan (N330). Op http://www.veurne.be/doortocht-driedaagse vind je de gedetailleerde tijdstabellen, met informatie over hoe laat de koers door welke straat passeert.

De wekelijkse markt verhuist op 21 oktober naar de Lindendreef. Hierdoor is er op 21 oktober van 6 tot 14 uur ook verkeer- en parkeerverbod in de Boterweegschaalstraat, Sporkijnstraat, Lindendreef en Kaaiplaats.

Verkeer- en parkeerverbod

De doortocht van de wielerwedstrijd heeft natuurlijk ook gevolgen voor het verkeer. Op dinsdag 20 oktober geldt er verkeer- en parkeerverbod van 11.30 tot 17 uur in volgende straten: Noordstraat (tussen de Pannestraat en de Grote Markt), Zuidstraat (tussen de rotonde en de Grote Markt) en Grote Markt.

Het parkeerverbod is van kracht van 12 tot 17 uur in de Vaartstraat (tussen de Zuidburgweg en de Nijverheidsstraat), Nijverheidsstraat, Zuidburgweg (tussen Vaartstraat en de Ieperse Steenweg), Ieperse Steenweg (tussen de Zuidburgweg en de Zuidstraat), Zuidstraat, Pannestraat (tussen de rotonde en de Noordstraat), Daniel De Haenelaan, Duinkerkestraat (tussen de rotonde en de brug Europalaan), Bulskampstraat en Beauvoordestraat.

Op woensdag 21 oktober is er verkeer- en parkeerverbod van 6 tot 14 uur in de: Boterweegschaalstraat, Sporkijnstraat, Lindendreef en Lindendreef (aan de zijde wzc Ter Linden). Van 8 tot 17 uur is er verkeer- en parkeerverbod in de Noordstraat (tussen de Pannestraat en de Grote Markt), Zuidstraat (tussen de rotonde en de Grote Markt) en Grote Markt.

Crème de la crème

Van 12.30 tot 16.30 uur is alle verkeer verboden in de Pannestraat (tussen de rotonde en de Noordstraat) en Zuidstraat (tussen de Duinkerkestraat en de Lindendreef). Parkeren is niet toegelaten van 12 tot 17 uur in de Vaartstraat (tussen de Zuidburgweg en de Nijverheidsstraat), Nijverheidsstraat, Zuidburgweg (tussen Vaartstraat en de Ieperse Steenweg), Ieperse Steenweg (tussen de Zuidburgweg en de Zuidstraat), Zuidstraat, Pannestraat (tussen de rotonde en de Noordstraat), Daniel De Haenelaan, Duinkerkestraat (tussen de rotonde en de brug Europalaan), Bulskampstraat en Beauvoordestraat.

Pascal Sticker, schepen van Sport: “Na het uitstel in het voorjaar, zal de crème de la crème van het profpeloton nu toch over de Grote Markt van Veurne dokkeren. De wedstrijd zit geprangd tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix en zal op een mooi deelnemersveld kunnen rekenen. Moedig jouw helden aan, maar respecteer de nodige covidveiligheidsmaatregelen!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier