Veurnaar Filip Bailleul bedenkt de coronagames

Papa Filip en zijn zoontjes Raf en Jef genieten van de zelfbedachte coronagames. (foto WVH)
Redactie KW

Heel wat ouders worstelen in deze lockdownperiode met hun thuiswerk, in combinatie met het huishouden en de zorg voor hun bengels. Filip Bailleul heeft er echter allerminst moeite mee om al die spreekwoordelijke ballen in de lucht te houden. Hij zet sinds vorige week elke dag een nieuwe ‘coronagame’ op Facebook, om zo andere lotgenoten te inspireren.

Filip Bailleul (40) is zwembadbeheerder aan de gemeente Middelkerke, maar werkt tegenwoordig halve dagen van thuis uit. Daar neemt hij dan ook de opvang van zijn zoontjes Raf (5) en Jef (3) over van zijn partner Nele Pannecoucke (35), die als leerkracht aan VBS Houtmarkt werkt.

Coronagames

“Als sportieve papa vind ik het belangrijk dat de kindjes na hun schoolwerk voldoende bewegen. Niet iedereen weet echter hoe hij dat op een leuke manier kan aanpakken. Daarom besloot ik vorige week een zelfbedacht spelletje te filmen en dat op mijn persoonlijke Facebookprofiel te posten. Daar kwamen veel likes en reacties van vrienden op, wat mijzelf en de gasten stimuleerde om ermee voort te doen. Sindsdien zet ik elke dag zo’n filmpje online”, vertelt hij.

Ik hou de spelletjes heel bewust laagdrempelig

De ‘coronagames’ waren geboren en ondertussen maakte hij zelfs een gelijknamige, openbare pagina aan op Facebook. Zo heeft hij nu naast de sociale media van het werk nog een extra pagina te beheren. “Daar postte ik ondertussen al acht korte filmpjes, vanuit de living en de tuin, en nu roep ik ook anderen op om mijn voorbeeld te volgen. Ik hou de spelletjes heel bewust laagdrempelig. Ze zijn niet ingenieus en je hebt er ook weinig materiaal voor nodig. Ook het filmen en monteren hou ik bewust heel basic, om de lat voor anderen niet te hoog te leggen. Toevallige bloopers knip ik er dus niet uit en we herhalen de scènes niet tot die perfect op beeld staan”, lacht hij.

Tot einde lockdown

Toch kruipt er best wel wat tijd in zijn projectje. “Op de fiets, onderweg naar het werk, probeer ik de opdracht voor de dag erna te bedenken. Momenteel kan ik nog wel even voort. Dat moet ook wel, want ik daag mezelf uit om het vol te houden tot het einde van de lockdown”, besluit Filip. (WVH)

Volg de spelletjes van Raf en Jef op de Facebookpagina Coronagames.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier