Tot vorig jaar lag de start en de aankomst van de Haventriatlon in Zeebrugge op het einde van de Jozef Verschaveweg in de achterhaven. Na de zeven vorige edities was het tijd voor iets anders en koos organisator Patrick Alderweireldt voor het Artes Brugge Cruise of ABC-gebouw als het nieuwe epicentrum. De sprinttriatlon over een achtste afstand wordt door de coronacrisis geannuleerd.

"Met de huidige maatregelen van kracht zou het veel te laat zijn om alles nog tijdig in stelling te kunnen brengen", zegt Alderweireldt. "We gaan alle atleten die zich tot nu toe hebben ingeschreven persoonlijk op de hoogte brengen en zij krijgen allemaal hun inschrijvingsgeld terug. Jammer, maar beter nu door de zure appel bijten dan een campagne starten om dan te moeten vaststellen dat de Haventriatlon niet kan doorgaan."

(ACR)

Tot vorig jaar lag de start en de aankomst van de Haventriatlon in Zeebrugge op het einde van de Jozef Verschaveweg in de achterhaven. Na de zeven vorige edities was het tijd voor iets anders en koos organisator Patrick Alderweireldt voor het Artes Brugge Cruise of ABC-gebouw als het nieuwe epicentrum. De sprinttriatlon over een achtste afstand wordt door de coronacrisis geannuleerd. "Met de huidige maatregelen van kracht zou het veel te laat zijn om alles nog tijdig in stelling te kunnen brengen", zegt Alderweireldt. "We gaan alle atleten die zich tot nu toe hebben ingeschreven persoonlijk op de hoogte brengen en zij krijgen allemaal hun inschrijvingsgeld terug. Jammer, maar beter nu door de zure appel bijten dan een campagne starten om dan te moeten vaststellen dat de Haventriatlon niet kan doorgaan."(ACR)