Je mag met zijn tweeën buiten, maar niet met zijn tweeën op een bankje. De stadsdiensten zijn ook volop bezig met trappen en kades van de verlaagde Leiboorden af te zetten op vraag van de politie.

Op de Grote Markt in Kortrijk kwam de politie deze namiddag voortdurend mensen aanmanen om op te staan van de banken waarop ze zaten te verpozen. Aan de verlaagde Leieboorden zijn intussen zelfs alle banken afgebonden met signalisatielinten en ook alle trappen zijn afgezet.

© Kurt Vandemaele

Op de nadarhekken hangen borden met de melding: 'Gesloten/verboden te betreden tot nader order'. Dit alles omdat tal van personen er zonder verdere ingrepen de opgelegde coronamaatregelen niet opvolgen.

Je mag met zijn tweeën buiten, maar niet met zijn tweeën op een bankje. De stadsdiensten zijn ook volop bezig met trappen en kades van de verlaagde Leiboorden af te zetten op vraag van de politie. Op de Grote Markt in Kortrijk kwam de politie deze namiddag voortdurend mensen aanmanen om op te staan van de banken waarop ze zaten te verpozen. Aan de verlaagde Leieboorden zijn intussen zelfs alle banken afgebonden met signalisatielinten en ook alle trappen zijn afgezet. Op de nadarhekken hangen borden met de melding: 'Gesloten/verboden te betreden tot nader order'. Dit alles omdat tal van personen er zonder verdere ingrepen de opgelegde coronamaatregelen niet opvolgen.