Verhuis van bewoners DeStille Meers in Middelkerke volop aan de gang

Danny Baekeland, Dirk Gilliaert en Anny Ghesquiere in de nieuwe assistentiewoningen. © LC
Paul Bruneel

De verhuis van de bewoners van de assistentiewoningen naar het gloednieuwe gebouw even verder op het terrein in de Sluisvaartstraat is volop bezig. Tegen eind volgende week zullen de 48 personen en gezinnen hun intrek hebben genomen in de nieuwe leefomgeving.

Na de eerste verhuis is het de beurt aan twaalf nieuwe inwoners om hun intrek te nemen. In het nieuwe gebouw zijn er 60 assistentiewoningen, waar er in het verleden maar 48 huisjes waren. “We doen vier verhuizingen per dag. Eens iedereen goed en wel zijn intrek heeft genomen, willen we zo vlug mogelijk starten met de afbraak van de huidige huisjes. Ik voorzie dat dit zeker nog in het voorjaar kan gebeuren”, weet schepen voor Sociale Zaken en Welzijn Dirk Gilliaert (CD&V).

De site wordt daarna volledig aangepakt en aantrekkelijker gemaakt. Naast een parkfunctie komen er ook extra parkeerplaatsen bij, vooral ook omdat de zaal De Stille Meers op dezelfde site bij gebrek aan een andere locatie nu ook veel wordt gebruikt door verenigingen om er een evenement te organiseren.

Gezondheid

Anny Ghesquière (67) en Danny Baeckeland (77) hebben deze week al hun intrek genomen in hun nieuwe assistentiewoning. Ze zijn heel tevreden. “De huisjes die er nu staan, zijn niet meer van deze tijd. Waar wij woonden was het ook heel vochtig, niet goed dus voor de gezondheid”, begint Anny haar verhaal. “Wij woonden er drie jaar en zijn heel blij dat we onze intrek kunnen nemen in het nieuwe gebouw. Al een paar nachten hebben we er heerlijk geslapen. We hebben een keuken, woonkamer, slaapkamer, badkamer en een berging en vloerverwarming. Meer moet dat niet zijn voor ons. Een gezamenlijk tuintje is er niet meer, maar dat zullen we niet missen. We beschikken nu over een mooi balkon. We krijgen ook andere buren.”

Waar wij woonden was het ook heel vochtig, niet goed dus voor de gezondheid

Voor de bewoners van de assistentiewoningen zijn er heel wat mogelijkheden. Zo kunnen ze gebruik maken van de maaltijden, hulp krijgen bij het poetsen en bij de administratieve rompslomp. “Het is een prachtig initiatief. Aangezien ze de hele site gaan herinrichten, zal het ook wel leuk wandelen zijn in de onmiddellijke omgeving”, klinkt het.

Anny en Danny woonden vroeger in Izegem, maar nadat ze eerst hun vakanties doorbrachten in Middelkerke, namen ze 17 jaar geleden het initiatief om definitief te kiezen voor Middelkerke als woonplaats. “We hebben het ons nog geen moment beklaagd, we wonen hier graag. Met deze verhuizing zal dit zeker niet veranderen“, verzekert Anny. Het koppel trekt er graag nog eens op uit. Niettegenstaande zijn 77 jaar, is Danny nog kwik en sportief. In de jaren zestig was hij een gevierd bokser die zelfs kampioen van België werd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier