WakkenseVinkenmaatschappij Eerlijk Duurt Langst viert kampioenen

De kampioenen omringd door de bestuursleden. (foto IVD)
Redactie KW

De Koninklijke vinkenmaatschappij Eerlijk Duurt Langst Wakken vierde voor de 65ste keer zijn kampioenen van het afgelopen seizoen in bistro ‘t Garnituurke.

In zijn toespraak bedankte voorzitter Bruno Vermeulen, die in het bestuur kwam in 1983, niet alleen de talrijke aanwezigen, maar ook de bestuursleden voor hun jarenlange inzet. Het is overigens een erg trouw bestuur, want de meeste hebben al een lange staat van verdienste: Rosita De Wispelaere (sinds 1999), Eddy Heyde (1987), Noël Persijn (1980), Patrick Wille (2001), Roger De Witte (2015). Er werd ook hulde gebracht aan Daniel Schelstraete, die stopt na 50 jaar dienst als gewestleider. De 86-jarige Schelstraete blijft wel vinkenier in hart en nieren. Tot slot was er ook een speciale vermelding voor Joël De Ruyck, die als jonge knaap op het eerste foto’s staat van Eerlijk Duurt Langst in 1956 en dus al 65 jaar lid is.

Keizer Ignace

De kampioenen van het seizoen 2021: Ignace Deweer (Markegem) met vogel Jaco blijft keizer. Koning- en zondagskampioen in vier ritten: 1. Jacques De Clercq (Wontergem) met Dara en 1.882 liedjes, 2. Francqui Devolder (Oeselgem) met Aragon en 1.807 liedjes, 3. Roger De Witte (Meulebeke) met Koen en 1.789 liedjes, 4. Joël De Ruyck (Wakken) met Piet en 1.059 liedjes, 5. André Vanoverbeke (Gottem) met Leon en 678 liedjes. Zaterdagkampioenen in vier ritten: 1. Ignace Deweer (Markegem) met Cyriel en 3.241 liedjes, 2. Ben Vermeire (Tielt) met Tayson en 1.698 liedjes, 3. Johan Decaluwe (Sint-Baafs-Vijve) met Ivan en 1.502 liedjes. (IVD)

Op de kampioenenfoto zien we zittend v.l.n.r.: Joël De Ruyck (kampioen), Jacques De Clercq (koning), Francqui Devolder (grote kampioen), bestuurslid Roger De Witte (kampioen) en Daniël Schelstraete (gewestleider Wakken). Boven v.l.n.r.: André Vanoverbeke (kampioen), ondervoorzitster Rosita De Wispelaere, voorzitter Bruno Vermeulen, Ben Vermeire (kampioen), Ignace Deweer (keizer en kampioen), penningmeester en gewestafgevaardigde Patrick Wille en pastoor en proost Hendrik De Leersnijder. Johan Decaluwe (kampioen) ontbreekt op de foto. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier