https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Rode Valken Oudenburg moeten improviseren om op hun kampplaats te geraken: “Geen treinen door noodweer”

Jeugdbeweging Rode Valken organiseert al vele jaren haar zomerkamp aan de Semois. © Archief Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Bij de leden van jeugdvereniging Rode Valken in Oudenburg staat de derde week van juli al dagenlang met stip aangeduid. Van 16 tot 23 juli trekken ze voor de 15de keer op zomerkamp naar een groot huis in Vresse. Het was even spannend, want door het noodweer in het zuiden van ons land rijden de treinen niet tot aan hun bestemming.

En ja, de groep is deze morgen weldegelijk vertrokken richting Vresse. “We zijn gisteravond nog samen gekomen en hebben een plan B moeten inschakelen. Vermits de treinen tot slechts Namen rijden, konden we zo inderdaad niet vertrekken”, vertelt Annick Garsbeke. “We hebben voldoende chauffeurs gevonden die ons met de auto naar onze kampplaats wilden voeren en we zijn nu onderweg.”

“Of er vrees is dat de Semois er buiten de oevers zal treden? Het water staat er hoog, maar er is momenteel geen gevaar. Zeker niet voor ons, want het huis dat we al zolang huren ligt hoog, aan de kerk van Vresse. Dus zijn we met een gerust hart op weg naar ons zomerkamp”, besluit secretaris Annick.“In 2007 waren we de eerste huurders van een groot huis met voldoende plaats voor 32 personen. Het vakantiehuis Le Val Fleuri in Vresse sur Semois was net gerenoveerd en dé plaats bij uitstek voor ons zomerkamp”, vertelt secretaris Annick Garsbeke.

“We gaan met onze jeugd al veel langer naar de Ardennen, vele jaren naar Les Dolimarts in Bohan, maar toen het terrein daar werd verkocht, konden we er niet meer terecht, zodat we ons verplicht zagen om het zomerkamp op ons eigen terrein aan ons lokaal Uze Blokhut te houden”, vertelt Annick Garsbeke.

Heimwee

En dat deed de jeugdbeweging gedurende vijf jaar. “Het was ook tof, maar toch verlangden we naar de Semois”, aldus Annick die in de streek samen met haar man Danny een tweede thuis heeft.

Om het kamp dit jaar aan een betaalbare prijs te kunnen aanbieden, was het voor de Rode Valken puzzelen, elke euro twee keer omdraaien voor die werd uitgegeven.

“Onze voorzitter, mijn dochter Ine, is daar een crack in. Zij heeft alle prijzen van de supermarkten vergeleken voor de aankopen”, prijst Annick haar voorzitter.

“Want het zag er even naar uit dat het niet kunnen organiseren van activiteiten een doodsteek voor ons jaarlijks zomerkamp zou worden. Gelukkig was onze pannenkoeken- en snoepverkoop een succes.”

“We hebben wel anderhalf jaar op de tanden moeten bijten, niets extra van speelmateriaal kunnen aankopen en enkel en alleen gespaard voor het zomerkamp.”

De groep vertrekt op vrijdag 16 juli met de trein richting de Ardennen.”

Kamping Kitsch

“Het zomerkamp heeft deze keer als thema Kamping Kitsch. Danny Michiels, Patrick Vanhee en Mario Panesi zijn de koks van dienst. De andere taken worden onder de leiding verdeeld, want door de coronamaatregelen mogen de kinderen die niet uitvoeren.

Donderdag 15 juli is er valiezenkoers en ‘s anderdaags verzamelt de groep om 9 uur op het marktplein om met de bus naar Oostende te vertrekken en daar de trein op te stappen naar de Ardennen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten