Ledegemse Heemkundige kring zet jarige Landelijke Gilde extra in de kijker

Voorzitter Hubert Vandromme en Aurel Vlieghe met documentatie over de 100-jarige geschiedenis van de heemkundige kring. © jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Na een schrikkeljaar door de coronacrisis organiseert de heemkundige kring Rollegem-Kapelle opnieuw een tentoonstelling in De Kobbe. Komend weekend komt men er meer te weten over de geschiedenis van de plaatselijke Landelijke Gilde die 100 jaar bestaat

Na een schrikkeljaar door de coronacrisis organiseert de heemkundige kring Rollegem-Kapelle opnieuw een tentoonstelling in De Kobbe. Komend weekend komt men er meer te weten over de geschiedenis van de plaatselijke Landelijke Gilde die 100 jaar bestaat.

De Landelijke Gilde bestaat in Rollegem-Kapelle 100 jaar. Dat wordt gevierd in verschillende luiken. Een eerste verjaardagsactiviteit vindt plaats op zaterdag 30 oktober. Dan is er een avondwandeling en een gezellige maaltijd. De heemkundige kring van Rollegem-Kapelle zet het komende weekend die honderdste verjaardag nog wat extra in de verf.

“De mensen van de Landelijke Gilde leverden ons een uitgebreide reeks foto’s waaruit wij een selectie van 150 exemplaren maakten”, aldus Hubert Vandromme van de heemkundige kring. De heemkundige kring werkte ook een boek uit omtrent de geschiedenis van de plaatselijke Landelijke Gilde. Het boek telt 110 pagina’s.

80-tal foto’s

“In het boek belichten we de nationale geschiedenis van de Boerenbond, maar komt ook de plaatselijke geschiedenis van de vereniging aan bod. In het boek zijn ook een 80-tal foto’s van de plaatselijke werking terug te vinden.”

Het boek wordt voor tien euro aangeboden. De tentoonstelling is komend weekend te bezichtigen, op zaterdag van 14 tot 19 uur en op zondag van 10 tot 18 uur. “In De Kobbe zullen we ook een film met foto projecteren. Terwijl je de film bekijkt kan je genieten van koffie of een drankje.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.