Landelijke Gilde Gits zoekt pompoenkampioen

Op de foto poseren de bestuursleden van de Landelijke Gilde in Gits. We zien rechtopstaand van links naar rechts: Pieter Declercq, Jos Damme, Luc Declercq, voorzitter Rik Deceuninck en Rik Vanderper. Zittend herkennen we Hubert Vanacker, Stefaan Dhondt, Gerard Leenknegt, Luc Deruyter en Roger Damme. (foto EVG)
Redactie KW

Na een eerste geslaagde editie vorige zomer gaat de Landelijke Gilde Gits komend seizoen opnieuw op zoek naar de beste pompoenkweker uit Hooglede-Gits. Maar liefst 80 deelnemers schreven zich vorig jaar in om zich te bewijzen een heuse pompoenkweker te zijn.

De Landelijke Gilde van Gits gaat ook dit jaar op zoek naar de pompoenkampioen van 2022. “Maar liefst 80 deelnemers schreven zich in voor de eerste editie van de zoektocht naar de beste kweker van pompoenen. We waren dan ook aangenaam verrast met de grote interesse.”

Gratis zakje zaad

“Ook dit jaar kan iedereen met groene vingers ons vóór 17 april een mailtje sturen en ontvangt daarna een gratis zakje pompoenzaad. Succes verzekerd, want dat zaad is overigens afkomstig van de grootste pompoenen van vorig jaar. Zowel jong als oud kunnen meteen aan de slag om een eigen reuzepompoen te kweken. Naast de zwaargewichten zijn er voor de jongsten onder de deelnemers ook prijzen voor de mooiste en meest creatieve pompoen.”

“De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens een heus pompoenfeest in het najaar. We hopen alvast op een massale deelname en uiteraard op gigantische pompoenen”, vertelt het bestuur van de Landelijke Gilde uit Gits.

(EVG)

Wie zijn kans wil wagen, kan een mailtje sturen naar rik.vanderper@telenet.be of de flyer die per post werd verdeeld onder alle inwoners van Gits, afgeven aan één van de bestuursleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier