Landelijke Gilde bestaat een eeuw in Bissegem

Lieven Maertens, Ignace Vanneste en Axel Ronse (foto KDS)©Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Lieven Maertens, Ignace Vanneste en Axel Ronse (foto KDS)©Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Redactie KW

De Landelijke Gilde Bissegem mag 100 kaarsjes uitblazen. Voorzitter Antoon Calis blikt tevreden terug en hoopt op een opvolger. Door de coronamaatregelen overhandigde schepen van Cultuur Axel Ronse de oorkonde ter plaatse tijdens een drempelbezoek ten huize Calis.

Er zijn niet zoveel verenigingen die dergelijk lang leven beschoren zijn. Kenmerkend voor de Landelijke Gilde Bissegem is dat er maar vijf voorzitters waren in de voorbije 100 jaar. “Elke voorzitter neemt ongeveer een termijn van 20 jaar op zich”, zegt Antoon. “Het is puur toeval dat voorzitters zolang aanblijven.” Antoon Calis maakt zich toch zorgen over de opvolging. “We vinden geen jongeren meer die hun schouders onder onze vereniging willen plaatsen”, vertelt Antoon. “Ik wil al tien jaar de fakkel doorgeven maar wacht nog altijd op een opvolger. Ik kan toch niet alles verloren laten gaan.”

Het aanbod van de Landelijke Gilde is divers. “We bieden activiteiten rond verschillende interessedomeinen aan zoals bedrijfsbezoeken, fiets- en wandeltochten, voordrachten, barbecues enz.”

Door de coronamaatregelen is het voor de 25 leden wachte geblazen op nieuwe activiteiten. Het vierkoppig bestuur onder het voorzitterschap van Antoon Calis is alvast klaar om er weer tegenaan te gaan. “We moeten alleen nog even geduld hebben”, aldus de voorzitter van deze jubilerende vereniging.

Bridgeclub De Condé

Ook Brigdeclub De Condé werd in de bloemetjes gezet. Ignace Vanneste, voorzitter van deze Bridgeclub, mocht de oorkonde in ontvangst nemen uit handen van schepen Axel Ronse en Lieven Maertens, voorzitter van de Cultuurraad.

(CHH/PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.